Εναλλακτικοί τρόποι διαδραστικής αφήγησης: Παραγωγή και παρουσίαση ακουστικής αφήγησης, που θα προκύπτει από επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων. - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Φαίνεται ότι ανά διαφορετικούς πολιτισμούς, ανά το κόσμο, παρόλο που διαφορετικοί λαοί έχουν διαφορετικούς ήρωες, με διαφορετικές ιστορίες αλλά προκύπτουν παρόμοιες δραματικές φόρμες. Ο Αριστοτέλης στο Περί ποιητικής καταγράφει για πρώτη φορά τους κανόνες και τα μέρη και τα στοιχεία του δράματος. Αργότερα, θεωρητικοί όπως ο Cambell, ο Syd Field και ο M. Hauge αναλύουν τις φόρμες που κάνουν μια ιστορία αξιομνημόνευτη και καταλήγουν ότι υπάρχουν κάποιες βασικές φόρμες που μένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Στη σημερινή εποχή, ορισμένα παιχνίδια δίνουν τη δυνατότητα στο παίχτη να επέμβει στην προκαθορισμένη ιστορία σε τέτοιο βαθμό, που εν δυνάμει προκύπτει ένα εντελώς διαφορετικό δραματικό αποτέλεσμα. Τα παιχνίδια αυτά μπορεί να είναι ψηφιακά ή σε μορφή επιτραπέζιου. Αυτά τα παιχνίδια ονομάζονται παιχνίδια ρόλων. Τα συγκεκριμένα μέσα, δίνουν έμφαση στην αφήγηση, δηλαδή υπάρχει μια ιστορία και οι παίχτες καλούνται να παίξουν κάποιους ρόλους μέσα σε αυτή. Στα επιτραπέζια παιχνίδια ρόλων με τα οποία θα ασχοληθεί το συγκεκριμένο πόνημα, οι παίχτες με τις επιλογές τους, γίνονται ταυτόχρονα σεναριογράφοι της ιστορίας σε συνδυασμό με την υπάρχουσα αφήγηση. Αναπόφευκτα, τα συμπεράσματα των θεωρητικών του σεναρίου, εμφανίζονται μέσα στο σενάριο που πραγματοποιήθηκε, αλλά στη προκειμένη περίπτωση, επειδή υπάρχουν περισσότεροι από ένας συγγραφέας στη πραγματικότητα και το τελικό αποτέλεσμα αποκλίνει από τα παραδοσιακά μοντέλα αφήγησης.
Keywords: αφήγηση, ακουστική αφήγηση, διαδραστική, ttrpg, ηχοτοπίο