«Ανάπτυξη εφαρμογής Web Player με τη χρήση APIs Online υπηρεσιών streaming» - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Το αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός Web Player για αναπαραγωγή τραγουδιών, χρησιμοποιώντας το API μιας streaming πλατφόρμας. Η εφαρμογή αυτή έχει σκοπό να προσφέρει μια χρήσιμη και ευχάριστη εμπειρία ακρόασης μουσικής στους χρήστες, παρέχοντας πρόσβαση σε μια τεράστια βιβλιοθήκη τραγουδιών. Με τη χρήση του API, πραγματοποιείται αναζήτηση, ανάκτηση και αναπαραγωγή τραγουδιών ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει τραγούδια βάσει των καλλιτεχνών, των άλμπουμ ή των ειδών μουσικής που τον ενδιαφέρουν. Επιπλέον, η εφαρμογή παρέχει λειτουργίες όπως ο χρήστης να μπορεί να κάνει “μου αρέσει” σε τραγούδια, παρέχει το ιστορικό των τελευταίων είκοσι τραγουδιών που άκουσε ο χρήστης και έναν δείκτη που δείχνει πόσο πολύ ακούνε οι χρήστες του Spotify κάθε τραγούδι εκείνη την περίοδο. Ακόμα, ο χρήστης μπορεί να αυξομειώσει την ένταση, να επιλέξει από ποια συσκευή να γίνει αναπαραγωγή και να αλλάξει το σημείο του τραγουδιού. Κατά την ανάπτυξη της εφαρμογής, έχουν ληφθεί υπόψη οι βέλτιστες πρακτικές για τη σχεδίαση και την ανάπτυξη Web εφαρμογών. Η διεπαφή είναι φιλική προς τον χρήστη και προσαρμόζεται σε διάφορες συσκευές, όπως σταθερούς και φορητούς υπολογιστές, smartphones και tablets. Επίσης γίνεται ανάλυση την αρχιτεκτονικής της εφαρμογής, των τεχνολογιών που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη (όπως HTML, Tailwind CSS και Next.js) αλλά και των προκλήσεων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. Συνολικά, η εργασία αποτελεί μια συνεκτική και λεπτομερή μελέτη για την ανάπτυξη μιας Web Player εφαρμογής που εκμεταλλεύεται το API μιας streaming πλατφόρμας για την αναπαραγωγή τραγουδιών.

The subject of this thesis focuses on the development of a Web Player for playing songs, using the API of a streaming platform. This application aims to provide a useful and enjoyable music listening experience to users by providing access to a huge library of songs. By using the API, songs are searched, retrieved and played according to the user's preferences. The user has the ability to search for songs based on the artists, albums or genres of music they are interested in. In addition, the app provides features such as the user being able to “like” songs, providing a history of the last twenty songs that the user has listened to, and an indicator that shows how much Spotify users are listening to each song during that period. Also, the user can increase or decrease the volume, choose from which device to play and change the point of the song. Best practices for web application design and development have been considered while developing the application. The interface is user-friendly and adapts to various devices, such as desktop and laptop computers, smartphones and tablets. The architecture of the application, the technologies used for development (such as HTML, tailwind CSS and Next.js) and the challenges that arose during development are also analyzed. Overall, the work is a coherent and detailed study of the development of a web player application that uses the API of a streaming platform to play songs.
Keywords: API, Web Player, Streaming, SPA