ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΝΕΦΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία ασχολείται με το τι είναι το Υπολογιστικό Νέφος και ειδικότερα με το νευραλγικό τομέα της ασφάλειας. Το θέμα της εργασίας είναι η ανάπτυξη των στρατηγικών ασφάλειας όσον αφορά στο Cloud Computing αλλά και ποιο ρόλο διαδραματίζει η ενημερότητα σε αυτό. Αρχικά, με την βιβλιογραφική επισκόπηση γίνεται σύντομη αναφορά στην δομή και αρχιτεκτονική του Cloud Computing , στην συνέχεια ακολουθεί ανάλυση της ασφάλειας, των ευπαθειών και των απειλών αναφέρεται ποιες είναι και σε ποιο στάδιο βρίσκονται. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι να εξετάσουμε τις εξελίξεις και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την θωράκιση της χρήσης του Cloud Computing αλλά και να εξετασθεί ποιες στρατηγικές ασφάλειας μπορούν να εφαρμοσθούν και τελικά τι επίπεδο ασφαλείας μπορούμε να επιδιώξουμε ώστε να διασφαλισθεί η ιδιωτικότητα των χρηστών αλλά και ποιος είναι ο ρόλος της ενημερότητας σε αυτό. Ακολουθεί το ερευνητικό κομμάτι μέσα από το οποίο γίνεται προσπάθεια μέσω των ερωτημάτων που τίθενται, να διαπιστωθεί πόσο σημαντική και ωφέλιμη είναι η υιοθέτηση του Υπολογιστικού Νέφους, και να μελετηθεί ο ρόλος της ενημερότητας. Το ερωτηματολόγιο αφορά όχι τον απλό χρήστη αλλά τον επαγγελματία, αφού εκεί η ασφάλεια αποτελεί κρίσιμο παράγοντα. Επιδιώκεται μέσα από την έρευνα να διαπιστωθεί ο βαθμός ενημερότητας των χρηστών για τους κινδύνους υιοθέτησης του Υπολογιστικού Νέφους, για τα κριτήρια επιλογής παρόχου, για τα στοιχεία που πρέπει να διέπουν τις συμφωνίες παροχής υπηρεσιών (Service Level Agreement) μεταξύ του χρήστη και του παρόχου και βέβαια τι ενέργειες μπορεί να κάνει ο ίδιος για να ενισχύσει την ασφάλεια
Keywords: Cloud Computing, Security, Cloud Computing, Cloud Security, Cloud Threats, Cloud Vulnerabilities