Σύγχρονες τάσεις, η φωτογραφία στα μουσεία - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Στην παρακάτω εργασία αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται το μουσείο στον 21ο αιώνα, ποιοι είναι οι στόχοι του, ποιος ο ρόλος του στην κοινωνία και σε ποιους απευθύνεται. Πώς οι επισκέπτες του μουσείου «μαθαίνουν» καλύτερα όταν τους ζητηθεί να ενεργήσουν μέσα σε αυτό και πώς οι τεχνολογίες και ,συγκεκριμένα, η εμφάνιση της φωτογραφίας μέσα στο μουσείο παίζει ρόλο καθοριστικό. Αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο η φωτογραφία προσφέρει στο μουσείο και η επίδρασή της στην κοινωνία και στα άτομα που το επισκέπτονται. Στην πρώτη ενότητα αναλύεται το μουσείο ετυμολογικά και περιγράδονται σε αυτήν περιληπτικά οι πρώτες μορφές μουσείων και η εξέλιξή τους τον 21ο αιώνα. Ακολούθως στην δεύτερη ενότητα εξετάζεται η πορεία της φωτογραφίας από τη γέννησή της μέχρι και σήμερα και η ένταξή της στο μουσείο ως σύγχρονη τάση. Αναφέρεται ο ρόλος της και η επίδρασή της στο κοινό του μουσείου.

In the following work we will see how the museum has evolved in the 21st century, what its goals are, what its role is in society and to whom it is addressed. We will also examine how the visitors to the museum "learn" better when asked to participate in activities in it and how technologies and specifically the appearance of the photo inside the museum has played a decisive role. In addition, we will discuss what photography offers to the museum and what impact it has on the people who visit it and on society. In the first section we will analyze the museum etymologically and we will briefly see the first forms of museums and their evolution in the 21st century. In the second section we will examine photography from its birth until today and its inclusion in the museum as a modern trend focusing on what its role is and how it affects the museum audience.
Modern trends, photography in museums
Keywords: Μουσείο, 21ος αιώνας, φωτογραφία,σύγχρονες τάσεις; Museum, 21st century, photography, modern trends