“Δημιουργία τρισδιάστατης χαρτογραφικής προβολής εμπνευσμένη από το βίο και το έργο του Γιαννούλη Χαλεπά” Τίτλος προβολής «Λογική μέσα από την παράνοια» - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η παρούσα εργασία αποτελεί το θεωρητικό μέρος της πτυχιακής εργασίας με τίτλο «Λογική μέσα από την παράνοια». Η εργασία αποτελείται από θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το πρακτικό μέρος είναι μία βίντεο προβολή στα ανάκτορα της Κέρκυρας με την τεχνική της τρισδιάστατης χαρτογράφησης κτιρίων. Το θέμα της προβολής πηγάζει από τον Γιαννούλη Χαλεπά και την ψυχική του κατάσταση. Ο Χαλεπάς με έντονες ψυχικές διαταραχές νοσηλεύτηκε στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας. Η προβολή πραγματεύεται την ψυχική υγεία του καλλιτέχνη με έργα του όπως «ο Σάτυρος» που έκανε μετά τον εγκλεισμό του στο ψυχιατρείο. Η τρισδιάστατη ψηφιακή χαρτογράφηση έχει σκοπό να μεταφέρει στον θεατή την εύθραυστη ψυχική υγεία του Χαλεπά. Απώτερος σκοπός είναι, η οπτικοποίηση της ψυχοσύνθεσης όπου χαρακτήριζε τον καλλιτέχνη τη συγκεκριμένη περίοδο.

This post-graduate assignment, entitled ‘Logic within Insanity’ consists of two parts, one is theoretical and the other practical. The practical part is a video projection in the Royal Palace grounds, situated in Corfu town, using the projection mapping technique. The subject of this projection was inspired by the mental condition of Giannoulis Halepas who was hospitalized in the Psychiatric Hospital in Corfu, and examines some of his works, such as ‘Satire’, created during his confinement in the mental hospital. The purpose of the 3D digital mapping presentation is to give an insight of Halepa’s fragile mental health to the viewer, with a deeper aim being the visualization of the artist’s mentality during that period.
Keywords: τρισδιάστατη ψηφιακή χαρτογράφηση,Γιαννούλης Χαλεπάς; 3d projection mapping,Giannoulis Halepas