Η εξέλιξη της αισθητικής του ήχου της Dance-pop μουσικής. Παραγωγή μιας σύγχρονης επανεκτέλεσης. - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Στη παρούσα διπλωματική εργασία μελετάται η εξέλιξη και η διαφοροποίηση ως προς την αισθητική του ήχου των μουσικών παραγωγών του είδους της Dance-pop μουσικής με στόχο τη δημιουργία μιας σύγχρονης παραγωγής με βάση των ευρημάτων που θα προκύψουν μέσω έρευνας και ακρόασης. Στο πρώτο μέρος της εργασίας γίνεται μία εισαγωγή στην ιστορία και την εξέλιξη του μουσικού είδους της Pop, καθώς και την ανάπτυξη της μουσικής τεχνολογίας. Στη συνέχεια, εξετάζονται τα βασικά στοιχεία και η αισθητική των μουσικών παραγωγών, που επιλέχτηκαν από το έτος 1980 μέχρι το έτος 2022, μέσω της κριτικής ακρόασης και ανάλυσης, ώστε να γίνει μια εκτεταμένη αναφορά στα χαρακτηριστικά των μουσικών παραγωγών. Τέλος, στο πρακτικό μέρος της εργασίας αναλύεται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μιας μουσικής παραγωγής, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της παρούσας έρευνας ως αποτέλεσμά της. Αρχικά με τη καταγραφή και την επιλογή του ηχητικού υλικού και στη συνέχεια την επεξεργασία του.

This thesis examines the evolution and the aesthetic differentiation of the sound of Dance-pop productions with the aim of creating a modern music production based on the findings that will emerge through research and listening. The first part of the paper introduces the history and development of the Pop music genre, as well as the development of music technology. Then, the main elements and aesthetics of the music productions, selected from the year 1980 to the year 2022, are examined through critical listening and analysis to provide an extensive report on the characteristics of the music productions. Finally, the practical part of the paper analyses the planning and implementation of a music production, created for the needs of this research as a result of this study. Initially by recording and selecting the audio material and then its processing.
Keywords: Dance-pop, Αισθητική του ήχου, Ανάλυση, Δημιουργία μουσικής παραγωγής.; Dance-pop, Aesthetics of sound, Analysis, Music production creation.