Δημιουργία τρισδιάστατου βιντεοπαιχνιδιού με τίτλο "Davy Jones’ Locker". - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η παρούσα εργασία προβάλει τη δημιουργία ενός βιντεοπαιχνιδιού, συγκεκριμένα ενός τρισδιάστατου, με πρώτου προσώπου κάμερα, με γρίφους και μηχανισμούς εξερεύνησης, από το πρωταρχικό στάδιο του μέχρι και την πλήρη ολοκλήρωση του. Αρχικά θα επεξηγηθούν ορισμοί όσο αναφορά το είδος του βιντεοπαιχνιδιού και τη σύνδεση των στοιχείων με τον πραγματικό κόσμο, καθώς και την ένωση φανταστικών μη ρεαλιστικών στοιχείων μέσα σε αυτόν. Ύστερα, παρατίθεται η μεθοδολογία και τα τεχνικά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν για την πλήρη υλοποίηση του έργου, κάποιες ιστορικές πληροφορίες, οι λόγοι που χρησιμοποιήθηκαν, οι τρόποι που χρησιμοποιήθηκαν, προσωπικές εφαρμογές και δυσκολίες που ανέκυψαν στην πορεία, καθώς και τρόπους επίλυσης αυτών των δυσκολιών. Τέλος, στον επίλογο θα αναφερθούν πιθανές προεκτάσεις του έργου και γνώσεις που αποκτήθηκαν στην πορεία της υλοποίησης του.

The current thesis projects the creation of a video game, specifically a 3D, with first person camera, full of puzzles and exploration mechanisms, from the start to its full completion. At first, definitions will be explained as to the genre of the video game’s connection with the real world, as well as the connection of fantasy and unrealistic features within it. Then, the methodology and the technical tools used will be listen and observed, some historical information, the reasons used, the ways used, personal applications and difficulties encountered along the way, as well as ways to solve those difficulties. In the end, the epilogue will be full of possible extensions of the project and the knowledge gained along the way to the creation of it.
Making a 3D video game with title "Davy Jones' Locker"
Keywords: βιντεοπαιχνίδι, τρισδιάστατη μοντελοποίηση, υφές, προγραμματισμός c#; 3d modeling, 3d texturing, c# programming, video game