Μετάφραση κειμένου - Σχολιασμός: Shryock, R. H. "A Medical Perspective on the Civil War". Αγγλικά - Ελληνικά. - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία συντάχθηκε και εκπονήθηκε στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας, με κατεύθυνση τη Μετάφραση και έχει ως θέμα της τη δημιουργία μιας λειτουργικής και σημασιακά ισοδύναμης μετάφρασης ενός κειμένου προσωπικής επιλογής του γράφοντος, από μια γλώσσα – πηγή (Αγγλικά) σε μια γλώσσα – στόχο (Ελληνικά). Παρακάτω παραθέτουμε τη μετάφραση καθώς και τον σχολιασμό της, κατανεμημένο σε δύο κύριους πυλώνες, τον θεωρητικό και τον πρακτικό, όπου θα αναλυθούν οι μεταφραστικές θεωρίες που χρησιμοποιήθηκαν, τα προβλήματα που ανέκυψαν καθώς και οι στρατηγικές που ακολουθήθηκαν σε όλο το φάσμα του έργου.

The present thesis was written and prepared in the context of completing the Degree Program of the Department of Foreign Languages Translation and Interpreting, specialized in Translation. Its subject is the creation of a functional and semantically equivalent translation of a text personally chosen by the writer, from a source language (English) to a target language (Greek). Below we present the translation as well as its commentary, divided into two main pillars, theoretical and practical, where we will analyze the translation theories used, the problems encountered and the strategies followed throughout.
Keywords: μετάφραση, σχολιασμός, ιστορία, μεταφραστική θεωρία, στρατηγικές.