Προσδιορισμός νέων ψηφιακών υπηρεσιών για εταιρεία / πάροχο κινητών / ηλεκτρονικών πληρωμών. Συγκριτική ανάλυση διεθνών τάσεων στην παροχή κινητών πληρωμών. Διεξαγωγή έρευνας αγοράς για νέες πληροφοριακές υπηρεσίες σε δυνητικούς χρήστες - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Σκοπός της παρακάτω έρευνας είναι η σαφής διατύπωση του προφίλ των καταναλωτών στην Ελλάδα σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρα την παρούσα στιγμή. Ουσιαστικά θα προσδιοριστεί κατά πόσο οι Έλληνες καταναλωτές είναι έτοιμοι να εισάγουν στη καθημερινότητά τους νέες διαδικασίες, όπως αυτές μίας μεθόδου ηλεκτρονικής διεκπεραίωσης συναλλαγών, στοχεύοντας να οριστεί με ποιόν τρόπο και πόσο εξελιγμένη μπορεί να είναι μία νέα τεχνολογία που θα εισαχθεί στην αγορά, ούτως ώστε να γίνει αποδεκτή. Επίσης θα προσδιοριστούν οι λόγοι γα τους οποίους υπάρχει ακόμα διστακτικότητα στην αφομοίωση νέων τεχνολογιών και την υιοθέτηση των υφιστάμενων μεθόδων ηλεκτρονικών πληρωμών. Βασικός άξονας λοιπόν που εξετάζεται είναι όχι μόνο η ευχέρεια που διαθέτουν οι καταναλωτές να αφομοιώσουν και να εισάγουν στην καθημερινότητά τους μία νέα τεχνολογία, αλλά το κατά πόσο ενημερωμένοι είναι για τις ήδη υπάρχουσες που κινούνται στην αγορά. Συγκεκριμένα, εάν οι καταναλωτές δεν γνωρίζουν ή αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τις ήδη υπάρχουσες μεθόδους ηλεκτρονικών πληρωμών, δεν συνεπάγεται πως θα είναι αρνητικοί στο να χρησιμοποιήσουν μία νέα. Στην προκειμένη περίπτωση αρκεί να προσδιοριστούν οι λόγοι για τους οποίους δεν ενστερνίζονται τις ήδη υπάρχουσες και στην συνέχεια αυτές να βελτιωθούν και οι νέες να ακολουθήσουν κατά το δυνατόν τις απαιτήσεις αυτές των καταναλωτών. Εξίσου σημαντικό είναι να οριστεί το σε ποιες κυρίως υπηρεσίες πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές συναλλαγές προκειμένου να διευκρινιστεί σε ποια πρότυπα οφείλει να προσαρμόζεται και τι μορφής λειτουργικότητες οφείλει να διαθέτει η εκάστοτε υπηρεσία/ εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών
Keywords: Ψηφιακές, Υπηρεσίες, Πάροχος, Κινητές, Ηλεκτρονικές, Πληρωμές, Συγκριτική, Ανάλυση, Διεθνείς, Τάσεις, Έρευνα Αγοράς, Πληροφοριακές, Υπηρεσίες