Μεταβολές στην κατανάλωση τροφίμων κατά τα έτη 2010-2018 κ τα έτη 2010-2018 - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής μας σε πολλούς τομείς , ένας εκ των οποίων είναι και η διατροφή μας. Άτομα με χαμηλότερα εισοδήματα αναγκάζονται να καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες με προϊόντα χαμηλότερου κόστους και συχνά χαμηλότερης θρεπτικής αξίας. Αναγκάζονται δηλαδή να υιοθετήσουν φθηνότερες επιλογές οι οποίες μπορεί να είναι ανθυγιεινές και επιβλαβείς για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες η οικονομική κρίση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κακή διατροφή και την αύξηση της παχυσαρκίας. Οι ΄Ελληνες δαπανούν όλο και λιγότερα χρήματα για την αγορά τροφίμων καταναλώνοντας όλο και λιγότερα ψάρια και λαχανικά και όλο και περισσότερα αμυλούχα και επεξεργασμένα προϊόντα. Τα τυποποιημένα φαγητά, τα διαφόρων ειδών αλλαντικά, τα αγνώστου προελεύσεως τυροκομικά και άλλα προϊόντα διατίθενται σε πολύ χαμηλότερες τιμές οπότε είναι εύλογο να προτιμούνται από τους καταναλωτές με χαμηλότερο κοινωνικο-οικονομικό υπόβαθρο. Μελέτες αποδεικνύουν ότι όσο πιο χαμηλό το εισόδημα τόσο πιο αυξημένο το σωματικό βάρος.
Δεν υπάρχει
Keywords: οικονομική κρίση , διατροφική αξία , ποιότητα τροφίμων , κατηγορίες προϊόντων , παχυσαρκία , κόστος τροφίμων .