Σχεδιασμός και ανάπτυξη ψηφιακής εκπαιδευτικής βιβλιοθήκης. Θέματα διεπαφής, ασφάλειας και ανανέωσης περιεχομένου. - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Στην παρούσα εργασία πραγματοποιήθηκε μελέτη δύο υφιστάμενων εκπαιδευτικών ψηφιακών βιβλιοθηκών. Αυτές είναι η ψηφιακή βιβλιοθήκη του ΚΕΣ και η ψηφιακή βιβλιοθήκη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μελετήθηκαν ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζουν και επιλύουν προβλήματα στην ασφάλεια τους, στις διεπαφές τους και στη συχνότητα ανανέωσης των περιεχομένων του. Κατόπιν έγινε μελέτη της ψηφιακής μαθηματικής βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΕΜΨΒ) καθώς και εντοπισμός – καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ως προς την ασφάλεια, τις διεπαφές χρηστών και την ανανέωση των περιεχομένων. Τέλος προτάθηκαν τρόποι επίλυσης κάποιων προβλημάτων που εντοπίστηκαν στην ΒΔ της ΕΜΨΒ - ψηφιακής μαθηματικής βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου και συστάθηκαν προτάσεις για την βελτιστοποίηση της ΒΔ.

In the present work, a study of two existing educational digital libraries has been carried out. These are the digital library of KES and the digital library of the Ministry of Education and Religions. They have been studied on the way of how they deal with and resolve issues in their security, their interfaces, and the frequency of updating its contents. Then the digital mathematics library of the Ionian University (HDML) has been studied and the problems it faces regarding the security, user interfaces and the renewal of the contents have been identified. Finally, ways to solve some problems that have been identified in the DB of the HDML - digital mathematics library of the Ionian University have been proposed, and suggestions have been maden for the optimization of the DB.
Keywords: Ψηφιακή βιβλιοθήκη, ψηφιακή εκπαιδευτική βιβλιοθήκη, διεπαφή χρήστη, ασφάλεια, ανανέωση περιεχομένων, ψηφιακή βιβλιοθήκη ΚΕΣ, ψηφιακή βιβλιοθήκη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κανονισμός Συμμόρφωσης και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ΕΨΜΒ; Digital library, digital educational library, user interface, security, content renewal, KES digital library, digital library of the Ministry of Education and Religions, GDPR Regulation. HDML