Υλοποίηση συστήματος για συλλογή και επεξεργασία περιβαλλοντικών δεδομένων για τον καθορισμό του πληθυσμού του κόκκινου σκαθαριού - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Ο βασικός σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος για τον εντοπισμό του κόκκινου σκαθαριού σε φοίνικες. Αρχικά, παρουσιάζονται η σημασία των φοινίκων στον Ελλαδικό χώρο και αναλύεται ο κύκλος ζωής του σκαθαριού. Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στους αισθητήρες που χρησιμοποιήθηκαν καθώς και στο Raspberry Pi. Έπειτα, γίνεται ανάλυση του κώδικα που αναπτύχθηκε για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου και αναφορά στην εγκατάσταση του συστήματος. Τέλος, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα που προέκυψαν κατά την συλλογή των δεδομένων καθώς και τα προβλήματα αλλά και τα συμπεράσματα που προέκυψαν.

The main purpose of this dissertation is to develop a system for the detection of the red palm weevil in palm trees. First, the importance of palm trees in Greece is presented and the life cycle of the beetle is analyzed. Next, there is a reference about the sensors and also about the Raspberry Pi. Then, the code developed to achieve this goal is analyzed and reference is made to the installation of the system. Finally, the results that emerged during the data collection are presented as well as the problems and the conclusions that emerged.
Keywords: αισθητήρες χαμηλού κόστους, κόκκινο σκαθάρι, φοίνικας, σύστημα; Raspberry Pi, red palm weevil, python, low cost sensors