Μελέτη και ανάλυση του πρωτοκόλλου TLS 1.3 με Python - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Γίνεται μελέτη του πρωτοκόλλου TLS 1.3 το οποίο ασφαλίζει μια σύνδεση HTTP εναντίον κακόβουλους χρήστες και ανάλυση των πακέτων που στέλνονται μεταξύ του client και server. Χρησιμοποιείται το μυστικό κλειδί για να αποκρυπτογραφήσουμε τα πακέτα αυτά και να μάθουμε το περιεχόμενο τους. Σύγκριση με τη προηγόυμενη έκδοση (TLS 1.2) και ποια ειναι τα οφέλη του 1.3.

Study of TLS 1.3 protocol which secures an HTTP connection from bad actors and analysis of the packets sent between client and server. The secret key that was used to encrypt application data is captured and used to decrypt that same data and learn its content. We also compare TLS 1.3 to its predecessor TLS 1.2 and we learn the benefits of this new version.
Keywords: ασφάλεια επιπέδου μεταφοράς, πρώιμα δεδομένα, μυστικά κλειδιά, κρυπτογράφηση, κώδικας, πιστοποιητικό, κρυπτογραφικές ακολουθίες, χειραψία, τέλεια μελλοντική ασφάλεια, αλγόριθμος ανταλλαγής κλειδιών Diffie-Hellman; Transport Layer Security, early data, secret keys, encryption, code, certificate, cipher suites, handshake, perfect forward secrecy, Diffie-Hellman key exchange algorithm