Μετάφραση και σχολιασμός άρθρου με το τίτλο: How Fashion Travels: The Fashionable Ideal in the Age of Instagram - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο: Μετάφραση και σχολιασμός του άρθρου «How Fashion Travels: The Fashionable Ideal in the Age of Instagram» εκπονήθηκε κατά το έτος 2020 στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των σπουδών μου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας. Το κείμενο το οποίο επέλεξα προς μετάφραση αποτελεί ένα επιστημονικό άρθρο στην αγγλική γλώσσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από άποψη θεματολογίας, καθώς αναφέρεται στο πνεύμα της εποχής και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο η πλατφόρμα του Instagram χρησιμοποιείται ως μέσο προώθησης ιδανικών στο χώρο της μόδας, όσο και από άποψη μεταφραστικού ενδιαφέροντος καθώς περιέχει μεγάλο όγκο δύσκολων εννοιών και ειδικών όρων που καθιστούν ιδιαίτερα απαιτητική τη μεταφραστική διαδικασία προς τη γλώσσα στόχο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, όπως ήδη ανέφερα, ήρθα αντιμέτωπη με αρκετά προβλήματα, τα οποία και θα παραθέσω αναλυτικά, καθώς επίσης θα αναφερθώ και στο τρόπο που τα αντιμετώπισα. Φυσικά δεν θα παραλείψω να σχολιάσω το κείμενο- πηγή και γενικότερα την όλη διαδικασία – εμπειρία, πώς δηλαδή ακριβώς εργάστηκα έτσι ώστε να φτάσω στο ζητούμενο αποτέλεσμα.
Keywords: μετάφραση, σχολιασμός, μέσα κοινωνικής δικτύωσης