Νομική Μετάφραση από τα Γερμανικά προς τα Ελληνικά με θέμα: ‘’Neue Gender-Perspektive in deutschen Strafrecht? Die Reform der Menschenhandels-Tatbestande?’’ - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Όπως φανερώνει ο τίτλος, κύριο αντικείμενο της πτυχιακής εργασίας αποτελεί η μετάφραση ενός άρθρου, που εξετάζει την εισαγωγή μιας νέας διάστασης του φύλου στο γερμανικό Ποινικό Δίκαιο, καθώς και την εφαρμογή σχετικής μεταρρύθμισης ως προς το αδίκημα της Εμπορίας Ανθρώπων. Στη συνέχεια, ακολουθεί ο σχολιασμός της μετάφρασης με θεωρητική προσέγγιση. Ειδικότερα, αναλύεται η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για τη μετάφραση του κειμένου, αιτιολογούνται οι επιλογές της αποδελτίωσης των όρων για την επίλυση των μεταφραστικών προβλημάτων και αναφέρονται παραδείγματα. Προκειμένου, να διεκπεραιωθεί το έργο της παρούσας εργασίας έγινε χρήση λεξικών, μεταφραστικών μνημών, άρθρων από τη γερμανική και την ελληνική γλώσσα, αλλά και συγγραμμάτων που αφορούν τις μεταφραστικές σπουδές. Στο τέλος, παρατίθενται οι βιβλιογραφικές αναφορές, οι οποίες αποτέλεσαν βάση για την πραγματοποίηση της εργασίας.
Keywords: Νομική Μετάφραση, Γερμανικά, Ελληνικά, Μετάφρασμα, Διάσταση του φύλου, γερμανικό Ποινικό Δίκαιο, μεταρρύθμιση, αδικήματα Εμπορίας Ανθρώπων, Πρωτότυπο Κείμενο, Σχολιασμός, Νομική Γλώσσα, Κείμενο-Πηγή, Κείμενο-Στόχος, Μεταφραστικά Προβλήματα, Αξιολόγηση Ποιότητας Μετάφρασης