Ο μουσικός πολιτισμός της Κούβας «Η αρχή και η εξέλιξη της μουσικής Rumba» - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Σε αυτή την εργασία , γίνεται μια έρευνα σχετικά με τον πολιτισμό της Κούβας και πιο συγκεκριμένα , για ένα μουσικοχορευτικό είδος που δημιουργήθηκε, αναπτύχθηκε και διατηρήθηκε μέχρι και σήμερα, τη rumba. Το είδος αυτό αποτελείται από μουσικές και κινήσεις πολλών προγενέστερων ειδών της ρούμπα, σήμερα το επικρατέστερο είναι η ρούμπα Κολούμπια, την οποία συνοδεύουνε μουσικά όργανα διάφορης και μεγάλης ποικιλομορφίας, όπως θα δείτε και στην εργασία. Μερικά από αυτά εξελίχθηκαν και έτυχαν αναγνώρισης του Δυτικού κόσμου , ενώ κάποια άλλα θεωρούνται από τα πιο αρχέγονα των φυλών της Κούβας.
Keywords: Κούβα, ρούμπα, χορός, όργανα; Cuba, dance, instruments,son, danzon, columbia, yambu, guanguanco, canzon cubana, punto guajiro, rumba, shekere, bongos, quintas, congas, guiro