Απόσταξη προϊόντος ζύμωσης μελάσας ζαχαροκάλαμου: Μεθοδολογία και χημικές ιδιότητες - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παραγωγή αλκοόλ και οινοπνευματωδών ποτών είναι ένας σημαντικός κλάδος που αποφέρει κέρδη μέσω της φορολογίας, αλλά είναι επίσης επιρρεπής στη νοθεία και στο παράνομο εμπόριο. Ο κλάδος επηρεάζει θετικά και αρνητικά την κοινωνία, ιδίως όσον αφορά τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από την υπερβολική κατανάλωση. Η παρούσα εργασία αναλύει τον κλάδο από οικονομική και υγειονομική άποψη και επιχειρεί να παράγει γνώμη σε εργαστηριακό επίπεδο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ικανοποιητικό αλκοολικό τίτλο αλλά υπέρβαση των ορίων οξύτητας που προβλέπονται από την ΕΕ, καθιστώντας το τελικό προϊόν αδύναμο. Τέλος γίνονται προτάσεις για εξέλιξή του με σκοπό ένα προϊόν πιο κοντά στο πρωτότυπο και διατυπώνεται η δυνατότητα στήριξης παραγωγής ρουμιού στην Ελλάδα.
Keywords: Απόσταξη, ρούμι, αλκοόλ, αλκοολικός τίτλος, ολική οξύτητα