Εναλλακτικοί Τρόποι Φωτισμού σε Κτήρια και Δημοσίους Χώρους με Χρήση Εφαρμοσμένων Πολυμέσων για την Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής, της Αισθητικής και του Φυσικού Περιβάλλοντος - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η συγκεκριμένη έρευνα, έχει ως σκοπό να αναδείξει το πως η χρήση νέων τεχνολογιών για τον φωτισμό των δημοσίων χώρων των πόλεων αλλά και των όψεων των κτηρίων τους, μπορεί να οδηγήσει σε μια δραστική αλλαγή της ποιότητας ζωής όσων ανθρώπων αλλά και όσων έμβιων οργανισμών ζουν μέσα σε αυτές και στα προάστια τους. Πιο ειδικά, θα γίνει μελέτη επάνω στα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η μείωση της ρύπανσης του φωτός στους παραπάνω τομείς καθώς και έρευνα για πρόταση λύσεων οι οποίες να είναι συμβατές με τους στόχους της εργασίας. Ως αρχική ιδέα έχει προταθεί η χρήση τεχνολογίας φωτισμού με χρήση βιντεοπροβολέα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα το οποίο όχι μόνο σέβεται τις σύγχρονες περιβαλλοντολογικές ανάγκες αλλά ταυτόχρονα ενισχύει σε πολιτισμικό επίπεδο την αισθητική της πόλης και των μνημείων της. Παράλληλα θα εξεταστούν θέματα διάδρασης και παραμετροποίησης του φωτισμού αναφορικά με τον χρόνο, τις συνθήκες που επικρατούν και την επισκεψιμότητα του χώρου, στοιχεία τα οποία μπορούν να αποτελέσουν βάση για περαιτέρω έρευνα.
Keywords: φωτορύπανση, φωτισμός κτηρίων, προτζέκτορες, προβολείς, βιντεοπροβολέας, εξωτερικός φωτισμός, λάμψη,; projection mapping, lightform, creator, light pollution, light design, projector, floodlighting, projection method, light scanning, glare, sky glow,