Μελέτη τάσεων χρήσης των Cloud - ERP και ο τρόπος εναρμό νισής τους με την επιχειρηματική στρατηγική - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η εργασία αυτή συγκροτήθηκε με στόχο τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πληροφοριών σε ένα αντικείμενο ιδιαίτερα ενδιαφέρον εφόσον αναδεικνύει τη χρησιμότητα της σύγχρονης τεχνολογίας και αναδεικνύει τη χρησιμότητα καθως και τους κινδύνους πάνω στην επιχειρηματική δραστηριότητα με σκοπό όχι μόνο το χρηματικό κέρδος αλλά και την γενικότερη εξέλιξη της. Στην εποχή μας πλέον τα πληροφοριακά συστήματα έχουν κατακτήσει όλου τους τομείς όπως στις επιχειρήσεις, στην εκπαίδευση, στο δημόσιο τομέα, στο στρατό, στην ιατρική, αλλά και στα ίδια μας τα σπίτια. Σήμερα, τα πληροφοριακά συστήματα χρησιμοποιούνται ακόμα και από την πιο μικρή επιχείρηση. Σε πολλές περιπτώσεις είναι αδύνατον να λειτουργήσει ένας οργανισμός ή μια επιχείρηση, χωρίς τη χρησιμοποίηση ενός μηχανογραφημένου πληροφοριακού συστήματος. Οι παγκόσμιες ανταγωνιστικές συνθήκες και οι συνεχείς καινοτομίες, αναγκάζουν πολλές επιχειρήσεις να ξανασκεφτούν το τρόπο με τον οποίο συναλλάσσονται και να ανασχεδιάζουν τις ενδοεπιχειρησιακές τους διαδικασίες. Οι επιχειρήσεις όλο και περισσότερο εξαρτώνται από τη κατασκευή, τη χρησιμοποίηση, τη διαχείριση και τη διατήρηση αυτών των συστημάτων εφόσον, καθίσταται απαραίτητη για μια επιτυχή πορεία ή ακόμα και για την ίδια την επιβίωσή τους. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο πλέον έχουν τα Cloud ERP εφοσον αποτελούν μία σύγχρονη λύση μηχανογράφησης που υλοποιεί όλες τις διαδικασίες της επιχείρησής, αποβάλλοντας την πολυπλοκότητα από την καθημερινή της λειτουργία. Ενσωματώνοντας πλούσια λειτουργικότητα, προσαρμόζεται απολύτως στις ιδιαίτερες απαιτήσεις, με την ελάχιστη επένδυση σε κόστος και πόρους IT. Με ενότητες που υποστηρίζουν το σύνολο των δραστηριοτήτων, από την παραγωγή και την αλυσίδα εφοδιασμού έως και τις πωλήσεις, βοηθάει να διαχειριστούν οι οργανισμοί καλύτερα τα οικονομικά τους, μειώνοντας σημαντικά το κόστος λειτουργίας της. Στην εργασία αυτή διεγάχθηκε έρευνα και καταγράφηκαν τα κίνητρα, πλεονεκτήματα, οφέλη και προβλήματα που προσφέρουν τα cloud ERP στις σύγχρονες επιχειρήσεις. Όλη η ύλη της εργασίας διαιρείται σε 3 κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρονται τα άρθρα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν καθως και η ανάλυση αυτών. Επίσης γίνεται επεξήγηση και καταγραφή των κινήτρων, πελονεκτημάτων, οφελών και προβλημάτων που εντοπίστηκαν μέσα από παλαιότερες έρευνες. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύονται 31 case studies από ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες υιοθέτησαν cloud ERP και αναφέρουν το σκοπό, τα οφέλη και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν. Στη συνέχεια καταγράφονται τα στοιχεία στους αντίστοιχους πίνακες και γίνεται η απαραίτητη εξέταση και σύγκριση των στοιχείων που ανευρέθησαν. Στο τρίτο κεφάλαιο αναφέρω τις μελλοντικές τάσεις των επιχειρήσεων μαζί με κάποια συμπεράσματα και προτάσεις.
Keywords: έρευνες,πλεονεκτήματα ερπ, προβλήματα ερπ, οφέλη ερπ,κίνητρα ερπ,μελλον ερπ, προτάσεις ερπ,συμπεράσματα ερπ; ERP,wizard