Δημιουργία και αφήγηση μουσικού παραμυθιού στο μάθημα της μουσικής: διερεύνηση της εμπειρίας μαθητών ΣΤ΄ Δημοτικού και αποτύπωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η συγκεκριμένη εργασία αφορά τη δημιουργία και την αφήγηση ενός μουσικού παραμυθιού από μαθητές ΣΤ’ Δημοτικού σχολείου και πως αποτυπώνεται αυτή η εκπαιδευτική διαδικασία. Παρουσιάζεται αναλυτικά η διαδικασία δημιουργίας ενός μουσικού παραμυθιού με τη χρήση τριών ανέκδοτων τραγουδιών της Μαρίζας Κωχ ενορχηστρωμένα από την ερευνήτρια. Με τη μέθοδο της παρατήρησης αναλύονται τα δεδομένα μέσω της χρήσης βιντεοσκοπημένων και ηχογραφημένων μαθημάτων διδασκαλίας και με τη χρήση αναστοχαστικού ημερολογίου. Συμμετείχαν είκοσι τρεις μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας και σε συνεργασία με τη διδάσκουσα δημιούργησαν μία ιστορία ενός μουσικού παραμυθιού με τίτλο «Το Φουρφούρι» το οποίο παράχθηκε μέσα σε δώδεκα διδακτικές ώρες, σε ενάμιση μήνα κατά το έτος 2022 το διάστημα Μάρτιος με Απρίλιος και παρουσιάστηκε στο σχολείο στην Πέμπτη Δημοτικού και στους δασκάλους με συνοδεία μικρής ορχήστρας (βιολί, κρουστά, κιθάρα, πιάνο).

This specific work concerns the creation and narration of a music tale by 6th grade elementary school students and how this educational process is captured. The process of creating a music tale using three anecdotal songs by Mariza Koch orchestrated by the researcher is presented in detail. With the method of observation, the data is analyzed through the use of videotaped and recorded teaching lessons and the use of a reflective journal. Twenty three students of the Corfu Primary School participated in collaboration with the teacher they created a story of a music tale entitled "To Furfouri" which was produced within twelve teaching hours, in a month and a half during the year 2022 between March and April and was presented at the school in the fifth grade and to the teachers accompanied by a small orchestra (violin, percussion, guitar, piano).
Creation and narration of a music tale in the music lesson: Researching the experience of 6th grade students and analyzing the educational process
Keywords: μουσικό παραμύθι, δημιουργία, έκτη δημοτικού, μουσική δημιουργία, αφήγηση; music tale, creation in the classroom, sixth grade, music creation, narration