Μουσειολογική μελέτη, Μουσείο ΕΡΤ Κέρκυρας: Δημιουργία και προοπτικές - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Τα εκθέματα της συλλογής του ραδιοφωνικού σταθμού ΕΡΤ Κέρκυρας είναι μηχανήματα και εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν στον εξοπλισμό του σταθμού και οι τεχνολογικές εξελίξεις τα οδήγησαν σε αχρησία και αντικατάσταση. Αποτελούν ενθύμια μίας εποχής όπου το ραδιόφωνο κυριαρχούσε σαν μέσο ενημέρωσης και οι ακροατές βίωναν σημαντικά γεγονότα και καταστάσεις μέσα από τις φωνές των εκφωνητών. Διατηρώντας ως χώρο έκθεσης τις δύο αίθουσες που σήμερα φιλοξενείται η συλλογή και με περιορισμένη δυνατότητα αλλαγών πραγματοποιείται μία πρώτη μουσειολογική μελέτη. Προτείνεται ο εμπλουτισμός της συλλογής με φωτογραφικό και ηχητικό υλικό από το αρχείο του σταθμού, η μερική ανακατάταξη των αντικειμένων και η αναβάθμιση των συνθηκών συντήρησης και η προσπάθεια εξασφάλισης ωφέλιμου χώρου στις παρούσες αίθουσες και στους συγκοινωνούντες διαδρόμους.
Keywords: μουσείο, μουσειολογική μελέτη, μουσειογραφία, ΕΡΤ Α.Ε., ΕΡΤ Κέρκυρας, ραδιόφωνο