Ενίσχυση των δράσεων εξωστρέφειας των Μουσείων Φωτογραφίας/Κινηματογράφου, μέσω των νέων μέσων - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία, φιλοδοξεί να συνδέσει τα μουσεία με τις νέες τεχνολογίες και το μάρκετινγκ. Αρχικά, κατανοητέ η έννοια του μουσείου και τι προσφέρει στους επισκέπτες. Δίνονται ορισμοί και κατηγοριοποιούνται τα μουσεία ανάλογα με το περιεχόμενο τους. Επίσης παρουσιάζονται οι σύγχρονες τάσεις, το μουσείο του 21ου αιώνα, καθώς και οι πρακτικές μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν. Δίνοντας μερικά παραδείγματα γίνεται κατανοητή η σύγκριση που υπάρχει μεταξύ των μουσείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Κατόπιν, δίνονται τα θετικά στοιχεία των μουσείων Φωτογραφίας/Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, καθώς και οι μη ικανοποιητικές τους υπηρεσίες. Τέλος δίνονται ορισμένες προτάσεις εξωστρέφειας των συγκεκριμένων μουσείων.

This dissertation aspires to link museums to new technologies and Marketing. Initially, the concept of museum and what it offers to visitors must be understood. Museums are defined and categorized according to their content. Modern trends, the 21st century museum, as well as, the Marketing practices used, are also presented. By providing some examples, the comparison between the museum of Greece and those abroad becomes comprehensible. Then, the positive elements, of Thessaloniki Museum of Photography/Cinema are provided, as well as, their unsatisfactory services. Finally, some extroversion suggestions for specific museums are given.
Keywords: Εξωστρέφεια, Νέα μέσα, Κοινωνικά Δίκτυα, Πολυμέσα, Μάρκετινγκ, Μίγμα Μάρκετινγκ, Σύγχρονες Προσεγγίσεις, Αλληλεπίδραση, Επισκέπτης, Μουσείο Φωτογραφίας, Μουσείο Κινηματογράφου; Extroversion, New Media, Social Media, Multimedia, Marketing, Marketing Mix, Modern Approaches, Interaction, Visitor, Photography Museum, Museum of Cinema