Η αξιοποίηση ψηφιακών μουσικών παιχνιδιών στην Ειδική Αγωγή - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Στην εν λόγω πτυχιακή εργασία διερευνήθηκε η αξιοποίηση των ψηφιακών μουσικών παιχνιδιών στην εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία ή και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Ειδικότερα, έγινε ανάλυση της επίδρασης των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην εκπαίδευση της ειδικής αγωγής και ειπώθηκε η επίδραση των ψηφιακών παιχνιδιών για τα άτομα με αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Στη συνέχεια διερευνήθηκε η σχέση της μουσικής τεχνολογίας στην ειδική αγωγή, αναλύθηκαν τα ψηφιακά μουσικά παιχνίδια και πώς αυτά χρησιμεύουν στην μουσική εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τέλος και σχεδιάστηκε και αναλύθηκε ένα πρότυπο σχέδιο μαθήματος.

In this thesis, was investigated the use of digital music games in the education of people with disabilities or special educational needs. In particular, the impact of Information and Communication Technologies on special education was analyzed and the impact of digital games for people with disabilities or special educational needs was said. Then the relationship of music technology in special education was investigated, digital music games were analyzed and how they serve in the music education of people with disabilities or special educational needs and finally, a standard lesson plan was designed and analyzed.
Keywords: μουσική, ψηφιακά παιχνίδια, ειδική αγωγή, τεχνολογία, ΤΠΕ, ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, άτομα με αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μουσική τεχνολογία, μάθηση βασισμένη στο ψηφιακό παιχνίδι, σχέδιο μαθήματος, κοινωνική ενσωμάτωση, μουσική παιδεία, δημοκρατική συμπεριληπτική κουλτούρα, συμπεριληπτική εκπαίδευση; music, digital games, special education, technology, ICT, special educational needs, people with disabilities or and special educational needs, music technology, digital game-based learning, lesson plan, social inclusion, music literacy, democratic inclusive culture, inclusive education