Το μάθημα της μουσικής στο δημοτικό σχολείο ως μοχλός αλλαγής των στάσεων για τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων. - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Είναι γνωστό ότι η αυξημένη παραγωγή απορριμμάτων είναι από τα πιο σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις μέρες μας. Η εργασία αυτή παρουσιάζει τις αντιλήψεις που έχουν τα παιδιά για το θέμα αυτό μέσα από το μάθημα της μουσικής. Ερευνάται κατά πόσο γνωρίζουν για την ύπαρξη του προβλήματος και με ποιες δράσεις θα μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν. Με τη χρήση μουσικών οργάνων τραγουδούν για τη διαδικασία της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της κομποστοποίησης και με μουσικές δραστηριότητες μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τα απορρίμματα τους και να τα τοποθετούν στο σωστό κάδο.
Keywords: μουσική στο σχολείο, μουσική και απορρίμματα, διαχείριση απορριμμάτων, δημοτικά στερεά απορρίμματα