Η χρήση του UPISketch στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ως εργαλείο μουσικής σύνθεσης και εκτέλεσης - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η καθημερινότητά μας περιβάλλεται από ένα μεγάλο αριθμό τεχνολογικών προϊόντων που στοχεύουν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου μας. Η έντονη αυτή επαφή, εκπαιδεύει, αλλά και σφυρηλατεί μια νέα γενιά, η οποία από την παιδική ηλικία μαθαίνει να εξαρτάται, αλλά και να χρησιμοποιεί ποικίλα τεχνολογικά μέσα. Ο ρόλος του σχολείου και του θεσμού της εκπαίδευσης είναι προπαρασκευαστικός. Για αυτό πιστεύεται, ότι στην περίπτωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο μάθημα της μουσικής, η χρήση των διαθέσιμων ψηφιακών μουσικών εργαλείων είναι η πιο ενδεδειγμένη κατεύθυνση. Εμπνευσμένοι από τις πρωτοποριακές ιδέες του Ιάννη Ξενάκη, αλλά και του έργου του πάνω στην ηλεκτρονική μουσική, η έρευνα εξετάζει τη χρήση του λογισμικού UPISketch ως ένα εργαλείο μουσικής σύνθεσης και εκτέλεσης μέσα από μία εκπαιδευτική εφαρμογή σε τάξεις Δημοτικού στη Θεσσαλονίκη.

Our everyday life is surrounded by a large number of technological products aimed at improving our living standards. This intense thesis, educates and forges a new generation, that is taught to depend on and use various technological means from early childhood. The role of the school and the institution of education is preparatory. Therefore, it is believed that in the case of Primary Education and more specifically, at the course of music, the use of the available digital music tools is the most reasonable direction. Inspired by the pioneering ideas of Iannis Xenakis and his work on computer-based music synthesis, the research will consider the use of UPISketch as a tool for music composition and music performance in Primary School classes in Thessaloniki.
The use of UPISketch in primary education as a tool for music composition and music performance
Keywords: Ψηφιακά εργαλεία, UPISketch, Ιάννης Ξενάκης, Mουσική σύνθεση; Digital Tools, UPISketch, Iannis Xenakis, Music composition