Ομιλίες της Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock σχετικά με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Μετάφραση και Σχολιασμόςρ - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Αυτή η πτυχιακή εργασία αφορά στη μετάφραση και τον σχολιασμό τριών ομιλιών της Γερμανίδας Υπουργού Εξωτερικών Annalena Baerbock στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας. Όλες οι ομιλίες σχετίζονται με τον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και τις Ουκρανίας και έλαβαν χώρα η πρώτη στις 27 Ιανουαρίου του 2022, η δεύτερη στις 27 Φεβρουαρίου του 2022 και η τρίτη στις 16 Μαρτίου του 2022. Οι ομιλίες αυτές αφορούν σε ένα ζήτημα διαχρονικά επίκαιρο, τον πόλεμο. Συγκεκριμένα οι ομιλίες πραγματεύονται τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο οποίος επέφερε, και συνεχίζει να επιφέρει σημαντικές συνέπειες τόσο στην Ευρώπη, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εργασία εκπονήθηκε από την Αγγελική Μπουλαλά, προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας, το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Η Επιτροπή Εποπτείας απαρτίστηκε από τον Καθηγητή Γεώργιο Κεντρωτή ως πρώτο επιβλέπων και την Ακαδημαϊκή Υπότροφο Δρ. Σταυρούλα Παρασκευή Βράιλα ως δεύτερη επιβλέπουσα. Στο πρώτο μέρος της εργασίας παρουσιάζονται οι μεταφράσεις των πρωτοτύπων κειμένων. Στη συνέχεια, στο δεύτερο μέρος παρατίθενται τα πρωτότυπα κείμενα, ενώ στο τρίτο μέρος ακολουθεί ο σχολιασμός.

This dissertation concerns the translation and commentary of three speeches of the German Foreign Minister Annalena Baerbock in the German Parliament. All speeches are related to the war between Russia and Ukraine. The first one took place the first on January 27, 2022, the second on February 27, 2022 and the third on March 16, 2022. These speeches concern an issue that is timeless, the war. In particular, the speeches concern the war between Russia and Ukraine, which caused, and continues to cause, significant consequences both in Europe and throughout the world. Tis is the work of Angeliki Boulala, undergraduate student of the Department of Foreign Languages, Translation and Interpreting, in the academic year 2021-2022. The Supervisory Committee was composed of Professor Georgios Kentrotis as the first supervisor and the Academic Scholar Dr. Stavroula Paraskevi Vraila as second supervisor. The first part of the paper presents the translations of the original texts. The second part lists the original texts, while the third part consists of the commentary.
Speakses by German Foreign Minister Annalena Baerbock regarding the war between Russia and Ukraine. Translation and Commentary.
Keywords: Ομιλίες, Annalena Baerbock, πόλεμος , Ρωσία, Ουκρανία; Speaches, Annalena Baerbock, war, Russia, Ukraine