Ένταξη αρχαιολογικών χώρων και πάρκων σε αστικό τοπίο: Η περίπτωση του Μον Ρεπό στην Κέρκυρα - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται το ρόλο των αρχαιολογικών χώρων και πάρκων στη σύγχρονη καθημερινότητα αλλά και τρόπους ώστε οι χώροι αυτοί να αποτελέσουν αναπόσπαστο τμήμα του σύγχρονου αστικού τοπίου με μελέτη περίπτωσης το αρχαιολογικό πάρκο του Μον Ρεπό της Κέρκυρας. Σκοπός της εργασίας είναι να μελετηθεί η διαδικασία διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και της σχέσης που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε αυτήν και την κοινωνία από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία ανάδειξης των αρχαίων υλικών τεκμηρίων μέχρι και σήμερα, αλλά και οι τρόποι ώστε να αποτελέσουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα πάρκα φάρο επικοινωνίας, διαλόγου, πληροφόρησης και βιωματικής εμπειρίας για τη κοινότητα. Για να επιτευχθεί ο σκοπός χρησιμοποιούνται συγκεκριμένα παραδείγματα αρχαιολογικών χώρων και πάρκων στον ελλαδικό χώρο και αναλύεται η σημασία τους στο σύγχρονο αστικό τοπίο, ενώ αναλύεται και η ιστορία του αρχαιολογικού πάρκου του Μον Ρεπό μέσα στο χρόνο και ο ρόλος του στο σύγχρονο αστικό τοπίο της Κέρκυρας.

This assignment discusses the of archaeological sites and parks in the contemporary life and ways that will make these sites an essential part of the urban landscape with the case study of Mon Repos in Corfu. The aim of this study is to research the management of the cultural heritage and the relationship with the public and other ways in order the archaeological sites and parks to be centers of discussion, information and personal experience. In order to achieve this goal certain examples of archaeological sites and parks from Greece are used and analyzed. Also it discuses the history of Mon Repos archaeological park through the years and its role in the contemporary urban landscape of Corfu.
Keywords: Αρχαιολογικοί χώροι, Διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς, Μον Ρεπό, Κέρκυρα; Archaeological sites, Cultural Heritage Management, Mon Repos, Corfu