Μετάφραση και σχολιασμός πρωτοτύπου ιατρικού κειμένου από τα αγγλικά προς τα ελληνικά: «Οι Θεωρητικές Αρχές της θεραπείας με επίκεντρο το σώμα για την προαγωγή συναισθηματικού συντονισμού σε παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος» - (:unkn) unknown (My University, 2018)
Η παρούσα πτυχιακή, αποτελεί μετάφραση και σχολιασμό ενός ιατρικού κειμένου που πραγματεύεται τη διαταραχή αυτιστικού φάσματος. Ο σχολιασμός αναφέρεται κυρίως σε μεταφραστικά προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διαδικασία διεκπεραίωσης της μετάφρασης, ενώ ταυτόχρονα καταγράφονται και οι τρόποι που επιλέχθηκαν για την επίλυση αυτών.
Keywords: Μετάφραση, ιατρικό κείμενο, αυτισμός, αγγλικά προς ελληνικά