Διερεύνηση της μουσειακής εκδοτικής δραστηριότητας στα μουσεία της Ελλάδας - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα εργασία εκπονείται με σκοπό την ανάδειξη των διαστάσεων της εκδοτικής δραστηριότητας των μουσείων της Αθήνας. Η εργασία αποτελεί δευτερογενή έρευνα και συγκεκριμένα, βιβλιογραφική ανασκόπηση. Στηρίζεται σε επιστημονικές μελέτες, έντυπα και ψηφιακές εκδόσεις των μουσείων. Αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια. Το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί το εισαγωγικό μέρος της εργασίας και σ’ αυτό αναλύονται οι θεωρίες που διέπουν τα μουσεία μέσα απ’ τις τεχνολογίες. Το δεύτερο κεφάλαιο επικεντρώνεται στον ρόλο του μουσείου ως φύλακας πολιτιστικής κληρονομιάς στο σύγχρονο περιβάλλον των εκδόσεων. Στο τρίτο γίνεται συγκριτική ανάλυση των μουσείων της Αθήνας και της εκδοτικής τους δραστηριότητας. Τέλος, εξάγονται τα συμπεράσματα.
Keywords: Εκδόσεις, εκδοτική δραστηριότητα, μουσεία, νέες τεχνολογίες, διαστάσεις; Publications, publishing activity, museums, new technologies, dimensions