Σχεδιασμός φανταστικού κόσμου για εφαρμογή σε βιντεοπαιχνίδια - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η παρούσα εργασία παρουσιάζει ένα σώμα ψηφιακού, δισδιάστατου, καλλιτεχνικού έργου, μιας σειράς έργων concept art, που περιγράφουν κομμάτια ενός φανταστικού κόσμου, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί ως το σκηνικό για ένα βιντεοπαιχνίδι. Τα έργα αυτά απεικονίζουν κυρίως περιβάλλοντα του κόσμου, καθώς και πλάσματα που κατοικούν μέσα σε αυτόν. Σημαντικό ήταν να επιτευχθεί μια αίσθηση συνοχής. Παρατίθενται αρχικά, κάποιοι βασικοί ορισμοί, που αφορούν την εργασία και βοηθούν στην κατανόηση του θεωρητικού υποβάθρου. Συγκεκριμένα, θεωρίες πάνω στην αφήγηση, τον σχεδιασμό των παιχνιδιών και των βιντεοπαιχνιδιών, στους φανταστικούς κόσμους και στην concept art. Ακολουθεί το κύριο μέρος με τη παράθεση των εικόνων και των ιδεών που τελικά εικονοποιήθηκαν. Εξηγείται έπειτα το τεχνικό μέρος της εργασίας και πως προσεγγίστηκε η δημιουργία των έργων –η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε. Τελειώνει με τον επίλογο στον οποίο αναφέρονται και μελλοντικές προεκτάσεις της εργασίας.

The current thesis presents a body of 2D digital artwork, a series of concept art pieces, which describe parts of a fantasy world, which is meant to be used as the backdrop for a videogame. They mainly depict the world’s environments and landscapes, as well as the creatures that live within them. It was important to achieve a sense of cohesion. Initially, there are given some basic terms, which concern the thesis and help to further understand the theoretical basis, on which the thesis stands. More specifically, theories on narrative, game and videogame design, fantasy worlds, and on concept art. The main part of the thesis follows, which depicts the ideas that were eventually visualized. The more technical parts and general methodology of the thesis are then explained. The thesis wraps up with the epilogue, in which future uses and extensions are presented.
Fantasy World-Building for videogames
Keywords: βιντεοπαιχνίδια, φανταστικός κόσμος, ψηφιακή ζωγραφική; videogames, fantasy world, digital art