Δημιουργία ηχητικής επένδυσης μέσω foley, σύνθεση πρωτότυπης μουσικής και διαδικασία μεταπαραγωγής, σε μικρού μήκους ταινία, κινουμένων γραφικών. - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως θέμα τη γνωριμία με όλα τα στάδια δημιουργίας της ηχητικής επένδυσης μιας μικρού μήκους ταινίας κινούμενων γραφικών – animation, καθώς και τη διαδικασία της μεταπαραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, οι όροι που θα αναλυθούν στη συνέχεια της εργασίας και οι οποίοι αφορούν τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν, είναι ο ηχητικός σχεδιασμός (sound design), η διαδικασία της ηχογράφησης, η δημιουργία foley effects μέσω performance, η ηχογράφηση και δημιουργία ηχητικών περιβαλλόντων, η δημιουργία πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης, καθώς και η επεξεργασία και μίξη των ήχων μέχρι και το στάδιο του τελικού mastering του ήχου κατά τη διαδικασία της μεταπαραγωγής. Οι παραπάνω τεχνικές έχουν χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αναδείξουν την εικόνα ως προς τον ρεαλισμό και τα συναισθήματα που πρέπει να δημιουργούνται στο θεατή. Στόχος ήταν -πέρα από τη γνωριμία με τη διαδικασία- να δημιουργηθεί μια ηχητική επένδυση που βοηθά το θεατή να εμβυθιστεί στο περιεχόμενο της ταινίας.
Keywords: ηχητική επένδυση, διαδικασία μεταπαραγωγής, μουσική σύνθεση, σύνθεση πρωτότυπης μουσικής, ταινία κινουμένων γραφικών; foley, foley art, post production, mixing, mastering