Σχεδιασμός και ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής για τη διάχυση πληροφορίας σχετικά με εγκαταστάσεις πολιτισμικής κληρονομιάς/σημασίας - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναλύει την εφαρμογή διαδικασιών για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης διαδικτυακής εφαρμογής που έχει ως σκοπό τη διάχυση πληροφορίας για εγκαταστάσεις πολιτισμικής κληρονομιάς. Γίνεται ανάλυση του πώς από την αποθήκευση και διάχυση πληροφορίας μέσω του πάπυρου και των βιβλίων φτάσαμε στις μέρες μας να έχουμε πρόσβαση σε απεριόριστες πηγές πληροφόρησης χάρη στη χρήση του διαδικτύου. Και πώς η μετάδοση μηνυμάτων πλέον μπορεί να γίνει με την χρήση των Qr Codes και τι άλλες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται σήμερα. Έπειτα, αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε αυτή τη εφαρμογή. Ποιες γλώσσες προγραμματισμού χρησιμοποιήθηκαν, ποια αρχιτεκτονικά σχέδια λογισμικού ακολουθήθηκαν και γιατί είναι σημαντικό να ακολουθούνται κατά την υλοποίηση μιας εφαρμογής. Επιπρόσθετα, γίνεται αναφορά στο πως πρέπει να γίνει μια σωστή εγκατάσταση διακομιστή και πως μπορεί να επωφεληθεί από αυτό μια εφαρμογή. Παράλληλα, γίνεται ανάλυση του Public API που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας και περιγράφεται πώς μπορούν οι χρήστες να δημιουργήσουν τη δική τους εφαρμογή χρησιμοποιώντας τα δεδομένα του QBI με ασφαλή τρόπο. Τέλος, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα ενός ερωτηματολογίου, που απαντήθηκε από μια μερίδα ατόμων. Το ερωτηματολόγιο περιείχε ερωτήσεις σχετικά με τις λειτουργίες και την ευκολία χρήσης της εφαρμογής. Σκοπός του ερωτηματολογίου ήταν η έμπρακτη χρήση της εφαρμογής από πραγματικούς χρήστες, η αξιολόγηση του περιεχομένου και η παρουσίαση της μετάβασης ενός χρήστη από αναγνώστη σε δημιουργό και ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν σε αυτό.
Keywords: διαδικτυακή υπηρεσία,εφαρμογή,πολιτισμική πληροφορική