Αρχεία Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικά προγράμματα: Μελέτη περίπτωσης των αρχείων του Δημοτικού Σχολείου Χλωμού Κέρκυρας. - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα μελέτη έχει σκοπό την αναλυτική παρουσίαση της χρησιμότητας των σχολικών αρχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα σχολικά αρχεία δεν αντιμετωπίζονται πλέον μόνο ως απαραίτητα έγγραφα για την κάλυψη των διοικητικών αναγκων ενός σχολείου, αλλά και ως πολύτιμα εργαλεία που μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό πεδίο ιστορικής έρευνας, ενώ παράλληλα μπορούν να υπάρξουν και ουσιαστικά εργαλεία διδασκαλίας για τους εκπαιδευτικούς και γνώσης για τους μαθητές. Με αυτή τη σκέψη έγινε μία προσπάθεια δημιουργίας ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, το οποίο θα βασίζεται στα σχολικά αρχεία του Δημοτικού Σχολείου Χλωμού Κέρκυρας. Συγκεκριμένα μελετήθηκαν τα αρχεία του σχολείου από το 1931-1967, στα χρόνια δηλαδή που εφαρμοζόταν ο θεσμός των μαθητικών συσσιτίων στα σχολεία της Ελλάδας.
Keywords: σχολικά αρχεία, διδασκαλία, εκπαιδευτικά προγράμματα, μαθητικά συσσίτια