Σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας: μια νέα εποχή ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας; - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία εστιάζει στην μετάφραση από τα γαλλικά στα ελληνικά μιας έρευνας – μελέτης, η οποία εξετάζει εκτενώς τις στρατηγικές και διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας, με τίτλο: « Les relations entre l’Union européenne et la Chine: une nouvelle ère de coopération stratégique plus étendue?», της συντάκτριας, Anna Saarela. Πρόκειται για μια μελέτη, η οποία επικεντρώνεται σε θέματα διεθνούς εμπορίου και διεθνούς πολιτικής, καθώς η Κίνα θεωρείται σημαντικός στρατηγικός εταίρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις διαφορές και τις αποκλίσεις που μπορεί να εμφανίζουν σε ορισμένους τομείς. Μεταξύ των δυο εταίρων, έχει θεσμοθετηθεί μια διμερής συνεργασία σε φλέγοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, προστασίας του περιβάλλοντος και παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης. Η κινεζική πλευρά προβάλλει ρητά το πάγιο αίτημά της να αναγνωριστεί ως βασικός παράγοντας στην οικονομία της αγοράς, για την οποία έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα στην ΕΕ ήδη από το 2003.

This thesis focuses on the translation from French into Greek of a research study, which examines extensively the strategic and diplomatic relations between the European Union and China, entitled: «Les relations entre l’Union européenne et la Chine: une nouvelle ère de coopération stratégique plus étendue?», by the author, Anna Saarela. It is a study that focuses on international trade and international politics, as China is seen as an important strategic partner for the European Union, despite the differences and divergences that may arise in certain areas. Bilateral cooperation has been established between the two partners on pressing issues of foreign policy and security, environmental protection and global economic governance. The Chinese side has explicitly stated its demand to be recognized as a major factor in the market economy, which it has been requesting in the EU since 2003.
« Les relations entre l’Union européenne et la Chine: une nouvelle ère de coopération stratégique plus étendue?»
Keywords: στρατηγική συνεργασία, εξωτερική πολιτική, εμπόριο συναλλαγών, μεταρρυθμιστικά προγράμματα, νέα εποχή, νέα κανονικότητα, One Belt One Road; strategic operation, foreign policy, free trade, reformative development, new era, new normality, One Belt One Road