Προσδιορισμός νέων ψηφιακών υπηρεσιών υποστήριξης εκπαιδευτών και προσδιορισμός μελλοντικών αναγκών. - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Είναι κοινά αποδεκτό ότι ζούμε σε εποχή όπου οι Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε),έχουν εδραιωθεί σε πολλούς τομείς της σύγχρονης καθημερινότητας και ειδικά στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης, στον οποίο αποτελούν μέσο εκσυγχρονισμού τόσο της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο και της οργάνωσης και της διοίκησης της σχολικής μονάδας. Οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν υιοθετήσει και αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες κατά την εκπαιδευτική διαδικασία ως αυτόνομο γνωστικό αντικείμενο, ως μέσο επικοινωνίας αλλά και κατά τη σχολική οργάνωση και διοίκηση. Οι νέες τεχνολογίες έχουν υιοθετηθεί και ενσωματωθεί στο χώρο της σχολικής διοίκησης με στόχο την ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών οργάνωσης της διοικητικής εργασίας, αλλά και για την επίτευξη και παροχή ταχύτερων διοικητικών πράξεων και ενεργειών. Αναμφισβήτητα η σύγχρονη τεχνολογία παρέχει τη δυνατότητα ποιοτικά αναβαθμισμένων πληροφορικών εργαλείων για ηλεκτρονικές υπηρεσίες και διευκολύνει τη διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών. Επίσης είναι σε θέση να προσφέρει ένα αποτελεσματικό σύστημα πληροφόρησης της εκπαιδευτικής κοινότητας σε επίπεδο οργάνωσης του διοικητικού έργου, αλλά και σε επίπεδο διατήρησης και ανταλλαγής πληροφοριακών δεδομένων με γονείς και κηδεμόνες. Η εισαγωγή ενός Πληροφοριακού συστήματος διοίκησης στις σχολικές μονάδες μπορεί να επιφέρει αλλαγές στις σχέσεις μεταξύ του διευθυντή ή και των διδασκόντων με τους γονείς-κηδεμόνες, αλλά και μεταξύ των γονέων-κηδεμόνων και των μαθητών, ενώ δεν αφήνει ανεπηρέαστες τις σχέσεις του διευθυντή με τους διδάσκοντες. Η χρήση πληροφοριακού συστήματος διοίκησης θα μπορούσε επίσης να συμβάλλει στην οργάνωση και στο συντονισμό της εκπαιδευτικής δράσης.
Keywords: Εκπαίδευση, Πληροφοριακά Συστήματα, Myschool, κριτική, καινοτόμες προτάσεις.