ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «LA FORÊT DE TRONÇAIS» ΤΗΣ ZOÉ VIOT (ΣΕΛΙΔΕΣ 129 - 146) - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο την ιδανικότερη δυνατή μεταφραστική προσέγγιση, από τη γαλλική προς την ελληνική γλώσσα, ενός αποσπάσματος του μυθιστορήματος "La forêt de Tronçais" της Zoé Viot, καθώς επίσης και μια σχετικά εις βάθος ανάλυση του πρωτοτύπου αλλά και των δυσκολιών και των προκλήσεων που αντιμετωπίστηκαν κατά τη μεταφραστική διαδικασία.

The present thesis aims to provide the best possible translation, from French to Greek, of an extract from Zoé Viot's novel "La forêt de Tronçais", as well as a relatively in-depth analysis of the original and the difficulties and challenges encountered during the translation process.
TRANSLATION FROM FRENCH TO GREEK OF AN EXTRACT FROM THE BOOK “LA FORÊT DE TRONÇAIS” BY ZOÉ VIOT (PAGES 129-146)
Keywords: μετάφραση, γαλλικά, ελληνικά, μυθιστόρημα, λογοτεχνία; translation, French, Greek, novel, literature