Ζητήματα πρόσβασης στις υπηρεσίες πληροφόρησης για ΑμεΑ στις Δημόσιες Βιβλιοθήκες - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Η παρούσα έρευνα έχει σκοπό να παρουσιάσει τα ζητήματα πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) στις δημόσιες βιβλιοθήκες. Εξετάζονται οι τρόποι, τα μέσα και οι υποδομές που είναι απαραίτητο να παρέχονται από σε κάθε δημόσια βιβλιοθήκη, προκειμένου να εξυπηρετείται το κοινό της. Επίσης, στη συγκεκριμένη εργασία θα γίνουν αναφορές για τα δικαιώματα που έχουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες σχετικά με την πρόσβασή τους στις βιβλιοθήκες. Για λόγους μεγαλύτερης σαφήνειας θα γίνει αναφορά στους απαραίτητους ορισμούς. Στην εργασία χρησιμοποιείται το παράδειγμα της Δημόσιας και Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Λαμίας, ενώ αναφορά γίνεται στις αρχές που έχουν διατυπωθεί από τους φορείς American Library Association-ALA και International Federation of Library Associations and Institutions-IFLA. Τέλος, στην εργασία παρουσιάζονται συμ

The purpose of this study is to present accessibility issues for People with Disabilities (PWD) in public libraries. The study examines the ways, means, and infrastructure that are necessary in every public library so that all of its users are served. Also, this study refers to library-related accessibility rights for people with disabilities. A specific Greek library is used as an example. Additionally, the study makes references to the Public and Central Library of Lamia as well to American Library Association-ALA and International Federation of Library Association and Institutions-IFLA. Finally, the study concludes with issues that need to be further examined.
Αccessibility issues for People with Disabilities (PWD) in public libraries.
Keywords: Άτομα με Αναπηρίες, Δημόσιες Βιβλιοθήκες, Βιβλιοθηκονόμοι και επιστήμονες της πληροφορίας, Δικαιώματα πρόσβασης, IFLA, ALA, Συστήματα πρόσβασης, ΑΜΕΑ; People with Disabilities, Public Libraries, Accessibility rights, Librarians and Information Scientists, IFLA, ALA, Access Systems