Δημιουργία Πρωτότυπου Οπτικοακουστικού έργου Animation με χρήση της τεχνικής Stop Motion : IN LIMBO - (:unkn) unknown (My University, 2024)
Η αστείρευτη δυνατότητα του να μπορείς να φαντάζεσαι, να σκέφτεσαι λογικές και αφηρημένες έννοιες και εικόνες, να ονειρεύεσαι, να οραματίζεσαι, αλλά περισσότερο από όλα, να μπορείς να παίρνεις στα χέρια σου όλες αυτές τις νοητικές διεργασίες και γνέθοντας τες σιγά, σιγά να τις μετουσιώνεις σε πράξη. Να δημιουργείς. Δεν είναι άραγε αυτό πολυτιμότερο δώρο της φύσης του να είσαι άνθρωπος ; Στην εργασία αυτή όλες εκείνες οι ιδέες αποκτούν μορφή και εμψυχώνονται, πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζονται αναλυτικά τα στάδια προσέγγισης, σχεδιασμού και υλοποίησης μια μικρού μήκους ταινία μυθοπλασίας animation με τίτλο «In Limbo». Χρησιμοποιείται η κλασική μεθοδολογία για την δημιουργία ενός φιλμ μυθοπλασίας, από τη συγγραφή του σεναρίου, στην παραγωγή και την τελική σύνθεση. Ένα ταξίδι προσωπικής εξερεύνησης στον χώρο του animation και της τεχνικής του Stop Motion για μια προσπάθεια να απαντηθεί το βασικό ερώτημα της εργασίας. «Πως δημιουργούμε ένα μικρού μήκους stop motion animation στην πράξη;» Για να συμβεί αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αντιληφθούμε την ποιότητα του ίδιου το Αnimation. Έτσι, μέσα από μια ιστορική αναδρομή ερευνώ τον όρο της Εμψύχωσης της Εικόνας / Animation. Γίνεται μελέτη πάνω στις διάφορες τεχνικές και τεχνοτροπίες, σύμφωνα πάντα και από το δημιουργικό αποτύπωμα σπουδαίων δημιουργών του Animation, για να καταλήξω στην τεχνική που έχει δομηθεί το προσωπικό μου έργο. Αναζητώ τις επιρροές που προκύπτουν στη δημιουργική του σύνθεση, με βάση το ύφος και τα μορφολογικά χαρακτηριστικά που το χαρακτηρίζουν, στοιχεία κοινά που εντοπίζονται και στο καλλιτεχνικό ρεύμα του Γερμανικού Εξπρεσιονισμού. Αφού, πρώτα όμως φτάσω να το αποδομήσω νοηματικά και εννοιολογικά σε μέρη, ώστε να μοιραστεί ο θεατής και ίσως να βρει κοινό έδαφος, με τις σκέψεις και τις προσωπικές μου αναζητήσεις που διαφαίνονται μέσα από την δημιουργία αυτού του έργου

Abstract The limitless possibility of being able to imagine, to think, logical and abstract concepts and images. Τhe capacity to dream, to envision and most of all, to be able to take all these mental processes in to your hands and by slowly, precisely spinning them and transform them into life and action. To create. Isn't this the nature's most precious gift of being a human? In this paper, all these ideas are brought into life and take form, more precisely, it is presented in detail the stages of approach, design and implementation of a short fictional animation film with title “In Limbo”. By using the classic methodology for creating a fiction film, from writing the script to production and then the final composition. A journey of personal exploration in the field of animation and especially in the technique of Stop Motion, in an attempt to answer the main question of the work. "How do we create a short stop motion animation in practice?" For this to happen, a necessary condition is to know and perceive the quality of the Animation itself. Thus, through a historical review I investigate the term of Animation. A study is made on the various techniques and styles, always according to the creative imprint of the great creators of Animation, in order to conclude at the technique that has been structured my personal work. I am looking for the influences that arise in my creative composition, based on the style and morphological characteristics that characterize it, common elements that are also found in the artistic movement of German Expressionism. After, however, first I get to deconstruct it in parts, in terms of the meaning that it conveys conceptually, so that the viewer can share and maybe find common ground, with my thoughts and personal searches that are evident through the creation of this work.
Keywords: Eμψύχωση εικόνας, Tεχνικές και Τεχνοτροπίες, Μικρού Μήκους Φιλμ.; Stop Motion - Animation, Claymation.