Συσχέτιση κλασσικών και μη συμβατικών παιχνιδιών - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Στην παρόν πτυχιακή εργασία εξετάζεται το θέμα των κλασσικών και μη συμβατικών παιχνιδιών. Παρατίθενται τα κοινά χαρακτηριστικά και οι διαφορές τους. Παράλληλα, παρατίθενται βασικές έννοιες των παιχνιδιών και ορισμοί. Επιπρόσθετα μελετάτε εκτενώς η έννοια της Ισορροπίας Nash στον κλασσικό διανυσματικό χώρο V μελετώντας παιχνίδια όπως η ρίψη νομίσματος, το δίλημμα των φυλακισμένων, η μάχη των φύλων. Αλλά και σε χώρους που συναντώνται κυρίως σε κβαντικές εκδοχές παιχνιδιών όπως οι χώροι Hilbert και Banach.
Keywords: ισσοροπία Nash, στρατηγική, Χώρος Χίλμπερτ, Χώρος Μπάναχ, παιχνίδια, κβαντικά, κβαντική εμπλοκή, περιπλεγμένες καταστάσεις, πλήρωμα, το δίλημμα των φυλακισμένων, ισσοροπία, στρατηγική κυριαρχία, κυριαρχία, νόμισμα, ρίψη νομίσματος; Nash equilibrium, payoff, strategy, dominance, Hilbert spaces, Banach spaces, game, quantum entanglement, penny flip game, prisoners dilemma, equilibrium, dominant strategy