Η έννοια μίας κοινωνικά δημοκρατικής εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. και του Ο.Η.Ε. στον λόγο του Ηeiko Maas. Μετάφραση και σχολιασμός από τα Γερμανικά στα Ελληνικά. - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η παρούσα εργασία αποτελεί το τελευταίο κομμάτι των μεταφραστικών σπουδών μου στο τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πρόκειται για μετάφραση και σχολιασμό ενός πολιτικού λόγου, όπως αυτός εκφωνήθηκε από τον υπουργό εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas. Βασικός στόχος του πονήματος αυτού είναι η κατά το δυνατόν πιο αντικειμενική και ορθή μετάφραση του πρωτότυπου πολιτικού λόγου, η ανάδειξη των πολιτικών θέσεων και των ρητορικών στόχων του πρωτότυπου ομιλητή, αλλά και η παρουσίαση όλων των μεταφραστικών τεχνικών που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη μεταφραστική διαδικασία.
Keywords: Πολιτικός Λόγος, Μετάφραση, Σχολιασμός