Πενήντα γαλλικές προτάσεις για την προστασία της κληρονομιάς της ανθρωπότητας - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία είναι μετάφραση από τα γαλλικά στα ελληνικά του κειμένου Cinquante propositions françaises pour protéger le patrimoine de l’humanité, μιας αναφοράς που έγραψε το 2015 ο Jean-Luc Martinez, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Μουσείου του Λούβρου και απευθυνόταν στον François Hollande, τον τότε Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Η αναφορά αυτή, γραμμένη από έναν εμπειρογνώμονα της Ιστορίας της Τέχνης, έχει σκοπό να γνωστοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο όσον αφορά στην πολιτιστική κληρονομιά στις μέρες μας. Αναλύονται εκτενώς τα τρέχοντα προβλήματα, η δυσκολία προστασίας και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς από χώρες που βρίσκονται σε ένοπλη σύγκρουση, η παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών και οι πράξεις βανδαλισμού τους. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στις ισχύουσες συνθήκες για την προστασία τους, καθώς και στα όργανα που είναι επιφορτισμένα με την προστασία τους.

The present thesis is a translation from the French to the Greek language from the original text “Cinquante propositions françaises pour protéger le patrimoine de l’humanité”, of a report that Jean-Luc Martinez, Director and Managing Director of the Louvre Museum, wrote in 2015 addressing the ex-President of the French Republique, François Hollande. This report, written by a History of Art expert, is aimed to communicate the current situation in all over the world concerning the cultural heritage nowadays. The current problems, the protection and maintenance difficulties of the cultural heritage from countries that are in armed conflict, the illegal trafficking of cultural heritage and the vandalistic actions against them, are widely analyzed. At the same time, the current conditions for their protection are mentioned, as well as the organizations that are charged with their protection.
Cinquante propositions françaises pour protéger le patrimoine de l'humanité
Keywords: Μετάφραση, πολιτιστική κληρονομιά, διατήρηση, νομικά πλαίσια, παράνομη διακίνηση; Translation, cultural heritage, maintenance, legal frameworks, illegal traffic