Εμψύχωση ενός πειραματικού εικονικού ποιήματος με θέμα την ρουτίνα. - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Η παρούσα πτυχιακή διερευνά τον τομέα του πειραματικού animation και την ικανότητά του να απεικονίσει τις πολύπλοκες πτυχές της ρουτίνας μέσω πρακτικών που συναντώνται και στην ποίηση. Θεωρείται επί της ουσίας ένα κινούμενο οπτικοποιημένο ποίημα με κύριο και βασικό στόχο την παραγωγή δυνατών εικονογραφικών - εικαστικών συνθέσεων και ακολουθιών για την απόδοση τόσο αντικειμενικών όσο και υποκειμενικών νοημάτων όσον αφορά την ιδέα της ρουτίνας. Επειδή είναι τόσο συνηθισμένη η ρουτίνα, ένα βασικό συστατικό της ανθρώπινης ύπαρξης, συχνά παραβλέπεται. Η παρούσα μελέτη χρησιμοποιεί το πειραματικό animation ως δημιουργικό μέσο με στόχο να φωτίσει τη ρουτίνα. Η ταινία παρέχει ένα πλαίσιο για τη διερεύνηση διαφόρων πτυχών της ρουτίνας, συμπεριλαμβανομένων των ψυχολογικών και συναισθηματικών προεκτάσεων της. Η μελέτη ξεκινά με την εξέταση του πειραματικού animation και την εφαρμογή του στην τέχνη, της σύνδεσης ποίησης και animation και τέλος της ρουτίνας χρησιμοποιώντας θεωρίες ψυχολογίας, και αισθητικές ερμηνείες. Η διαδικασία παραγωγής κινουμένων σχεδίων περιγράφεται λεπτομερώς, δίνοντας έμφαση στις επιλογές που έγιναν σχετικά με το στυλ κινουμένων σχεδίων, την οπτική έκκληση και τα αφηγηματικά στοιχεία για την επιτυχή αποτύπωση της ουσίας και πολυπλοκότητας της ρουτίνας. Η ταινία χρησιμοποιεί παραστατικούς συμβολισμούς, ατμοσφαιρικά ηλεκτρονικά soundtracks και παραμορφωμένα γραφικά για να προσφέρει στο κοινό μια ολιστική εμπειρία. Σκοπός της ταινίας είναι να σπάσει τη μονοτονία της ρουτίνας και να ενθαρρύνει τους θεατές να προβληματιστούν σχετικά με τις δικές τους καθημερινές τελετουργίες μέσω του προσεκτικού χειρισμού των στοιχείων των κινουμένων σχεδίων.

This thesis explores the field of experimental animation and its ability to depict the complex aspects of routine through practices found in poetry. It is considered essentially an animated visualised poem with the main and fundamental aim of producing powerful pictorial - visual compositions and sequences to convey both objective and subjective meanings regarding the idea of routine. Because it is so commonplace, routine, a basic component of human existence, is often overlooked. This study uses experimental animation as a creative medium to shed light on routine. The film provides a framework for exploring various aspects of routine, including its psychological and emotional implications. The study begins with an examination of experimental animation and its application to art, the connection between poetry and animation, and finally routine using theories of psychology, and aesthetic interpretations. The animation production process is described in detail, emphasising the choices made regarding animation style, visual appeal and narrative elements to successfully capture the essence and complexity of the routine. The film uses figurative symbolism, atmospheric electronic soundtracks and distorted graphics to provide the audience with a holistic experience.The film aims to break the monotony of routine and encourage viewers to reflect on their own daily rituals through the careful manipulation of animated elements.
Experimental virtual poem animation on the idea of routine.
Keywords: πειραματικό, εμψύχωση, ρουτίνα, οπτικοποιημένο ποίημα; experimental, animation, routine, virtual poem