:Χαρτογραφώντας τα Λογοτεχνικά Αρχεία στην Ελλάδα: Το Αρχείο του Άγγελου Σικελιανού - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως βασικό στόχο να αναδείξει τη σημασία των λογοτεχνικών αρχείων, να χαρτογραφήσει την επικρατούσα κατάσταση στην Ελλάδα και να εστιάσει σε μια περίπτωση μελέτης που αφορά τον ποιητή Άγγελο Σικελιανό. Η εργασία διαρθρώνεται σε δυο κεφάλαια, στο πρώτο αναλύεται η διαχρονική σημασία των λογοτεχνικών αρχείων, παρουσιάζεται σύντομη ιστορική διαδρομή από τον «Μνήμονα» της αρχαιότητας στη ψηφιακή εποχή και ακολουθεί η αναφορά στη σύσταση του Διεθνούς Συμβουλίου Αρχείων και στη λειτουργία της Διεθνούς Επιτροπής των Λογοτεχνικών Αρχείων. Η μελέτη αναφέρεται επίσης στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο αυτό στην Ελλάδα. Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται μια ανασκόπηση της ζωής και του έργου του Άγγελου Σικελιανού, παρουσιάζονται οι τόποι μνήμης του και γίνεται αναφορά στο αρχείο του.
Keywords: λογοτεχνικά αρχεία , Διεθνές Συμβούλιο Αρχείων , Άγγελος Σικελιανός