Υποστήριξη real-time εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθηγητή- μαθητή με πινακίδα γραφής - (:unkn) unknown (My University, 2019)
Σκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της εκπαίδευσης από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μεταξύ καθηγητή και μαθητή με την υποστήριξη πινακίδας γραφής. Το παρόν θέμα είναι από τα πιο επίκαιρα, αλλά και χρήσιμα θέματα που αφορούν πολλούς νέους και ηλικιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι δυσκολεύονται να παρευρεθούν σε μαθήματα/διαλέξεις/εργαστήρια. Θα αναλύσουμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και θα μελετήσουμε τα χαρακτηριστικά της, καθώς επίσης και τα σύγχρονα εκπαιδευτικά λογισμικά, τα οποία την υποστηρίζουν. Πιο συγκεκριμένα θα δούμε τι σημαίνει εκπαίδευση από απόσταση, σε ποιες κατηγορίες διαχωρίζεται, την ιστορία της, την μάθηση και διδασκαλία της, όπως επίσης και ένα ενδεικτικό διδακτικό υλικό το οποίο μπορεί να παρέχει. Έπειτα θα δούμε την εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τεχνολογική υποστήριξη, πιο συγκεκριμένα με τη χρήση φορητών συσκευών, κάποια χαρακτηριστικά τους και το πως αλληλεπιδρά ο καθηγητής με το μαθητή. Το αντικείμενο που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα είναι ο πίνακας γραφής. Μετέπειτα θα αναφέρουμε κάποιες δημοφιλείς πλατφόρμες, οι οποίες υποστηρίζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Θα αναλύσουμε τα κύρια χαρακτηριστικά τους και θα βρούμε τα αδύνατα σημεία, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να υφίσταται η τέλεια τηλεδιάσκεψη μεταξύ καθηγητή μαθητή. Επιπρόσθετα θα αναλύσουμε διεξοδικά μια ιστοσελίδα την οποία διαμόρφωσα και σχετίζεται με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και θα δούμε τα χαρακτηριστικά, τη χρησιμότητα και την λειτουργικότητα της. Έπειτα θα αποδείξουμε την πλήρως λειτουργικότητα της μέσω κάποιων βίντεο, τα οποία θα δείχνουν παραδείγματα πραγματικού μαθήματος. Τέλος θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα σχετικά με όλη την εργασία και δούμε ποια θα μπορούσε να ήταν η καλύτερη μελλοντική εξέλιξη σχετικά με την εφαρμογή της ιστοσελίδας ώστε να έχει τις καλύτερες εκπαιδευτικές προδιαγραφές για όλο το χάσμα ηλικιών αλλά και συνθηκών.

The aim of present thesis is to study the distance learning in real time between a student and a teacher with the support of the writing pad. The topic is one of the most seasonable and useful topics in our days, that many young and aged people difficulty attend courses, lectures or workshops. We will analyze distance learning and study its features, as well as modern educational softwares that support it. More specifically, we will see what distance learning means, in which categories it is separated, its history, learning and teaching, as well as an indicative teaching material that it can provide. Then we will look at distance learning with technological support, more specifically with the use of handheld devices, some of their features, and how the teacher interacts with the student. The subject that we will be particularly concerned about is the writing table. Later we will mention some popular platforms that support distance learning. We will analyze their main features and find the weak points that do not qualify for the perfect teleconference between a student teacher. In addition, we will thoroughly analyze a website that we have configured and relates to distance learning and we will see its features, usefulness and functionality. Then we will demonstrate its full functionality through some videos that will show examples of a real lesson. Finally, we will write some conclusions about all the work and see what could be the best future development on the site's implementation to have the best educational standards for the entire age and condition gap.
Keywords: εξ αποστάσεως εκπαίδευση, φορητές συσκευές, διάδραση, πίνακας γραφής, λογισμικά; distance education, mobile devices, interaction, writing table, software