Μετάφραση και σχολιασμός του άρθρου “What technology does to translating” του Anthony Pym - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Η παρούσα εργασία ανήκει στην κατηγορία των εργασιών του τύπου «Μετάφραση κειμένου και σχολιασμός» και το κείμενο, το οποίο εξετάζει, είναι το ειδικό διαδικτυακό κείμενο “What technology does to translating” του Anthony Pym. Η επιλογή του συγκεκριμένου κειμένου ως κειμένου εργασίας βασίστηκε στην επιθυμία μου να ασχοληθώ με ένα κείμενο, το οποίο όχι μόνο να πληροί τις προϋποθέσεις του κανονισμού της πτυχιακής εργασίας ως έχουν, αλλά να προκαλεί κάποιο ενδιαφέρον γενικότερα σε κάθε άτομο που ασχολείται με τον τομέα της μετάφρασης ή των γλωσσών. Η επιρροή της ολοένα αναπτυσσόμενης τεχνολογίας είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής και της επαγγελματικής ζωής και σαφέστατα μετάφραση και γλώσσα δε θα μπορούσαν να παραμείνουν «αλώβητες».
Keywords: Μετάφραση, τεχνολογία, μεταφραστικές τεχνικές, αλλαγές