Ενδοοικογενειακή βία: Μετάφραση και σχολιασμός της ενημερωτικής έκθεσης σχετικά με την εφαρμογή του νόμου αριθ. 2019-1480 της 28ης Δεκεμβρίου 2019 για την καταπολέμηση της βίας στην οικογένεια. - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Αντικείμενο της παρούσας εργασίας αποτελεί η μετάφραση της ενημερωτικής έκθεσης σχετικά με την εφαρμογή του νόμου αριθ. 2019-1480 της 28ης Δεκεμβρίου 2019 για την καταπολέμηση της βίας εντός της οικογένειας. Η παραπάνω ενημερωτική έκθεση εκφωνείται τόσο από τον κ. Aurélien Pradié όσο και τον κ. Guillaume Vuilletet, οι οποίοι αποτελούν βουλευτές. Στο συγκεκριμένο, λοιπόν, νομικό κείμενο γίνεται αρχικά λόγος για την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και τα θύματα που καταμετρώνται, κατά κύριο λόγο γυναικείου φύλου, από το 2018 έως το 2019 με βάση ορισμένα στατιστικά στοιχεία. Έπειτα, δίνεται περισσότερο βάση στο νόμο αυτό καθαυτό κατά της οικογενειακής βίας, αναλύοντας τα σημεία και τις πτυχές με το περισσότερο ενδιαφέρον.

L'objet de ce document est la traduction du rapport d'information sur la mise en œuvre de la loi n° 2019-1480 du 28 décembre 2019 relative à la lutte contre les violences conjugales. Le rapport informatif ci-dessus est présenté par M. Aurélien Pradié et M. Guillaume Vuilletet, tous deux députés. Ce document juridique traite donc tout d'abord de la situation actuelle en ce qui concerne la phénomène de la violence domestique, mais aussi les victimes qui sont principalement comptabilisées comme victimes de la violence domestique. La situation des victimes, principalement de sexe féminin, de 2018 à 2019, sur la base de certaines statistiques. Ensuite, il est donné plus sur la loi elle-même contre la violence domestique, en analysant les points et les les aspects les plus intéressants.
La violence domestique : Traduction et commentaire du rapport d'information sur la mise en application de la loi n° 2019-1480 du 28 décembre 2019 visant à agir contre les violences au sein de la famille.
Keywords: ενδοοικογενειακή βία, νόμος, Κοινοβούλιο, κυβέρνηση, δικαστήρια, νομοθετική διάταξη; domestic violence, law, Parliament, government, courts, legislative provision