Awareness : Μια Οπτικοακουστική Διαδραστική Εγκατάσταση Χορευτικής Παράστασης - (:unkn) unknown (My University, 2022)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία εκπονείται με σκοπό τη σύνθεση μουσικής και την προβολή γραφικών, ανιχνεύοντας χορευτικές κινήσεις. Η κεντρική ιδέα βασίστηκε στην ανάγκη των καλλιτεχνών που ασχολούνται με το χορό, να επιτευχθεί η αντίστροφη διαδικασία και να παραχθεί οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο είναι ανάλογο της κίνησής τους. Πρακτικά, ωστόσο, η εγκατάσταση ενδέχεται να εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις, όπως, επί παραδείγματι, η αξιοποίησή της από άτομα που ενδιαφέρονται να παράξουν το συγκεκριμένο υλικό με τον συγκεκριμένο τρόπο. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα καταγραφής και ηχογράφησης του υλικού, συνεπώς την επαναχρησιμοποίησή του. Το παρόν οπτικοακουστικό μέσο ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί και ομαδικά, όπου ένα άτομο θα έχει τη θέση του χορευτή και ένα άλλο άτομο θα αλλάζει τις παραμέτρους στο προγραμματιστικό περιβάλλον. Καταβάλλεται η προσπάθεια έρευνας ενός τεχνολογικού επιτεύγματος το οποίο συνδυάζει διαφορετικές μορφές τέχνης, με στόχο την καινοτομία. Παρουσιάζεται μέσω ενός βίντεο, στο οποίο έχει γίνει η κατάλληλη επεξεργασία, έτσι ώστε να αποδοθεί η έννοια της ανατροφοδότησης και του καθρεφτίσματος.

This master's thesis is prepared for the purpose of composing music and graphics projection, detecting dancing movement. The central idea was based on need of dancers to achieve the reversed process, to wit, to produce audiovisual material which is proportional to their movement. Practically, though, the installation may be applied also in other cases, such as, for example by people interested in producing the specific material in the specific way. The user has the ability to record and save the material, hence its reuse. This audiovisual project may also be utilized by groups of people, where one person is dancing and another person changes the parameters of the programming environment. Effort is made to research a technological achievement which combines different art forms, aiming at innovation. It is presented through a video, which has been properly edited to give the concept of feedback and mirroring.
Awareness : An Audiovisual Interactive Installation of a Dance Performance
Keywords: Διαδραστική Εγκατάσταση, Αλγοριθμική Τέχνη, Σύνθεση ήχου, Kinect, Max/Msp.; Interactive Installation, Algorithmic Art, Audio Synthesis, Max/Msp, Kinect.