Μετάφραση (Γαλλικά προς Ελληνικά) και σχολιασμός αποσπάσματος από το βιβλίο της Élise Thiébaut « CECI EST MON SANG. Petite histoire des règles, de celles qui les ont et de ceux qui les font. » - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μία προσπάθεια παραγωγής μεταφράσματος με αφετηρία ένα λογοτεχνικό κείμενο της γαλλικής (γλώσσες εργασίας: γαλλικά και ελληνικά). Το χωρίο το οποίο επιλέχθηκε για τους σκοπούς του εν λόγω έργου αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό απόσπασμα του βιβλίου της Élise Thiébaut, με τίτλο "CECI EST MON SANG. Petite histoire des règles, de celles qui les ont et de ceux qui les font". Αμέσως μετά την παράθεση του πρωτοτύπου και του μεταφράσματος, ακολουθεί ο μεταφραστικός σχολιασμός, ο οποίος εστιάζει κυρίως στα αναγνωριστικά στοιχεία του κειμένου, καθώς και στα επιμέρους μεταφραστικά προβλήματα, συνοδεία ενδεικτικών παραδειγμάτων.

The following work is an attempt to produce a literary translation (working languages: French and Greek). The extract selected for the purpose of this project is a representative part of Élise Thiébaut’s book, entitled "CECI EST MON SANG. Petite histoire des règles, de celles qui les ont et de ceux qui les font". After the original and the translated text, follows a translation commentary, which focuses mainly on the textual identifiers as well as on the translation issues that emerged during the process of translation, accompanied by illustrative examples.
Keywords: Λογοτεχνικό κείμενο, μετάφρασμα, πρωτότυπο, εμμηνορρυσία, μεταφραστικός σχολιασμός, κειμενικό ύφος; Literary text, translation, original text, menstruation, translation commentary, textual style