Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Διαδραστικής Πλατφόρμας για Οπτικοποίηση της Ανθρώπινης Κινητικότητας και Προσβασιμότητας σε Έξυπνες Πόλεις - (:unkn) unknown (My University, 2023)
Τα τελευταία χρόνια, οι έξυπνες πόλεις στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών ενσωματώνοντας τεχνολογία υλικού, συστήματα λογισμικού και δικτυακές υποδομές που παρέχουν σε συστήματα Πληροφορικής (ΙΤ) επίγνωση του πραγματικού κόσμου. Αυτό που κάνει μια «έξυπνη πόλη» λειτουργική είναι η συνδυασμένη χρήση προηγμένων τεχνολογιών υποδομής για την παροχή των βασικών υπηρεσιών της στο κοινό με εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο. Η κατανόηση της κίνησης των ανθρώπων σε επίπεδο πόλης είναι ζωτικής σημασίας για τον αστικό σχεδιασμό και την εμπορική ανάπτυξη. Σε αυτό την εργασία, παρουσιάζεται ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μιας διαδραστικής πλατφόρμας που απεικονίζει τα πρότυπα ανθρώπινης κινητικότητας και την προσβασιμότητα σε έξυπνες πόλεις. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί δεδομένα από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων αισθητήρων, κινητών συσκευών και δημόσιων βάσεων δεδομένων, για να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τον πολεοδομικό σχεδιασμό και τη λήψη αποφάσεων. Οπτικοποιώντας την ανθρώπινη κινητικότητα και την προσβασιμότητα, η πλατφόρμα στοχεύει στην παροχή της δυνατότητας στους αξιωματούχους της πόλης, τους σχεδιαστές και τους πολίτες να κάνουν ενημερωμένες επιλογές και να δημιουργούν πιο περιεκτικά και αποτελεσματικά αστικά περιβάλλοντα.

In recent years, smart cities have aimed to improve citizens' quality of life by integrating hardware technology, software systems, and network infrastructures that provide real-world awareness of Information Technology (IT) systems. What makes a "smart city" work is the combined use of advanced infrastructure technologies to deliver its core services to the public in a highly efficient manner. Understanding the movement of people at the city level is crucial for urban planning and commercial development. In this paper, we present the design and development of an interactive platform that visualizes human mobility patterns and accessibility in smart cities. The platform uses data from various sources, including sensors, mobile devices, and public databases, to provide valuable insights for urban planning and decision-making. By visualizing human mobility and accessibility, the platform aims to empower city officials, planners, and citizens to make informed choices and create more inclusive and efficient urban environments.
Keywords: Έξυπνη Πόλη, Έξυπνες υπηρεσίες, Ανοιχτά Δεδομένα, Κινητικότητα, Προσβασιμότητα, Διαδίκτυο των Πραγμάτων; Smart City, Smart Services, Open Data, Mobility, Accessibility, Internet of Things