Έκθεση Πρακτικής Άσκησης - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Το παρόν κείμενο αποτελεί αναφορά σχετικά με την πρακτική άσκηση που εκπονήσαμε αντί διπλωματικής εργασίας στο πλαίσιο του Π.Μ.Σ. «Επιστήμη της Μετάφρασης» του Ιονίου Πανεπιστημίου. Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της πρακτικής άσκησης αποτέλεσε το γεγονός ότι διεκπεραιώθηκε μέσω τηλεργασίας. Στόχος μας ήταν η καταγραφή των συνθηκών της άσκησης και των προβλημάτων που προέκυψαν στα πλαίσιά της καθώς και η πρόταση πιθανών λύσεων. Έμφαση δόθηκε στην χρήση των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας για την βελτίωση της τηλεργασίας, στην μάθηση στο πλαίσιο μιας ομάδας εργαζομένων, και στον ρόλο που διαδραματίζουν τα κίνητρα για την απόδοση των εργαζομένων. Τα κύρια συμπεράσματά μας είναι: η αναγκαιότητα να παγιωθεί η τηλεργασία ως επιλογή για τους ασκούμενους, η σημασία της αξιοποίησης των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας για την εξ αποστάσεως μάθηση στο πλαίσιο της ομάδας και συγκεκριμένα για την δημιουργία και την συμμετοχή σε μια κοινότητα εργασίας, και τέλος, η χρησιμότητα της θεωρίας των κινήτρων και των αναγκών, για τη βελτιστοποίηση του θεσμού της πρακτικής άσκησης.
Keywords: τηλεργασία, κοινότητα εργασίας, κίνητρο